povecalo
LOGIN
Register
povecalo
TRAŽILICA
iPazin forum

Svi članci iz kategorije: Crna kronika


Jul
U vrtu u Gračišću uzgajao indijsku konoplju

2Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

(Pročitaj više…)
Jul
Požar na Tinjanštini: Zbog neodgovornih vlasnika parcela Žužići iznimno ugroženi

pozarJedna od vijesti dana svakako je požar koji je poslijepodne izbio između Tinjana i Baderne. Vatrena stihija nošena na udare jakim jugozapadnjakom brzo je gutala sve pred sobom, a prava je sreća da je požar na vrijeme zaustavljen u svom širenju prema “nezaštićenim” Žužićima. Meteorološke podatke iz Žužići možete pogledati ovdje, a na priloženom grafu primjetno je jačanje vjetra baš u trenucima kada se požar rasplamsao.

(Pročitaj više…)


Jul
Gori između Tinjana i Baderne te u Vrečarima pokraj Labina

pozarI dalje je vruće po Istri zbog stalnih požara, jer nakon što je lokaliziran požar u Kršanu počeo je novi u mjestu Vrečarima, pokraj Labina te između Tinjana i Baderne kod mjesta Banki-Rupena.

(Pročitaj više…)


Jul
Potpićan: Svećenik i njegova rođakinja pronađeni mrtvi

2Velečasni Josip Racan (76) i njegova rođakinja (88) pronađeni su oko 14 sati mrtvi u župnom stanu u Potpićnu. Policija je dojavu dobila od drugog župnika koji im je dojavio da ne može stupiti u kontakt s Racanom.

(Pročitaj više…)


Jul
Požar kod Kršana uzrokovala munja, u gašenju pomaže kanader

2Nakon prolaznog grmljavinskog nevremena izbila su dva požara na području Kršana i Veprinca, a navodno je uzrok udar munje. S vatrenom stihijom bore se javne vatrogasne postrojbe i obližnji DVD-u, a u pomoć im je stigao i kanader. Cesta od Veprinca do Vozilići je zatvorena za sav promet, prenosi Glas Istre.

(Pročitaj više…)


Jul
Požar na Pazinštini: Uzrok otvoreni plamen na tri zasebne lokacije

2Policijski službenici su jučer, zajedno s inspektorom zaštite od požara PU istarske, obavili očevid na mjestu požara, koji je izbio naterenu između naselja Gajmovići, Pariži i Boljki. Utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen na tri zasebne lokacije.

(Pročitaj više…)


Jul
Kod mjesta Pariži i Butkovići gori šuma i nisko raslinje

vatraarhivaU požaru koji je izbio iza 14 sati u utorak između mjesta Gajmovići – Banovci – Boljki nedaleko sela Pariži izgorjelo je oko 20 do 25 hektara niskog raslinja i šume, a oko 17 sati je 50-tak vatrogasaca gotovo lokaliziralo požar, izvijestio je glavni zapovjednik istarskih vatrogasaca Dino Kozlevac.

(Pročitaj više…)


Jul
Požar na Učki, gori kod Lanišća

vatraarhivaDanas oko podneva došlo je do požara na Učki, a vatrogasci su još uvijek na terenu. Požar je zahvatio područje uz cestu za Lanišće, a vatra se proširila nekoliko stotina metara od mjesta, u brijeg, na lokaciji skretanja s ceste za Poklon na cestu za Lanišće. U akciji gašenja sudjeluju opatijski vatrogasci, a očekuju se i riječki.

(Pročitaj više…)


Jul
Slomila nogu u pazinskoj jami

pjama_180.jpg20. srpnja u 15,35 sati zaprimljena je dojava da je u pazinskoj jami jedna strana državljanka slomila nogu. Na ispomoći hitnoj pomoći bili su pazinski vatrogasci. Ozlijeđena ženska osoba prevezena je u OB Pula na daljnju medicinsku obradu.

(Pročitaj više…)


Jul
Požar kod Pazina: Gasila i tri kanadera, izgorjelo 25 hektara šume

2Na lokaciji Milotski Brijeg-Jašići u okolici Pazina u četvrtak poslijepodne buknuo je veći požar.
Kako smo doznali od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dine Kozlevca, gorjelo je oko 25 hektara trave i niskog raslinja. Požar je izbio oko 16.15 sati te je na teren izašlo 35 vatrogasaca iz Pazina, Rovinja i Pule te DVD-a Pazina, Gračišća i Žminja, piše portal 24sata.hr.

(Pročitaj više…)


Jul
Jučer prevrtanje kombija na Ipsilonu

vatrogasci_trviz.jpgU ponedjeljak, 13. srpnja u 13:44 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći – prevrtanje kombi vozila na Istarskom Y – oko tri kilometra prije Tunela Učka (iz smjera Pazina). Na mjesto nesreće upućeni su HMP, vatrogasci, policija i ekipa Bina Istre. Tri su osobe ozlijeđene od kojih je jedna osoba medicinski zbrinuta u KBC Rijeka.

(Pročitaj više…)


Jul
Požar kod Pamići i Dragovanci

pozarPazin, Sv. Petar u Šumi jučer u 16:40 sati – požar kod Pamići. Izgorjelo je dva ha trave i niskog raslinja, ugašen je u 21 sat od strane JVP Pazin. Pazin, Sv. Petar u Šumi jučer u 16:55 sati – požar kod Dragovanci. Izgorjelo je 10 ha trave niskog raslinja i bjelogorične šume. Ugašen je u 22:30 sati od strane JVP Pazin.

(Pročitaj više…)


Jul
Švogari: Poginuo u kombiju pri naletu vlaka

svogari_vlak_2015U petak u 16.20 sati na prijelazu željezničke pruge u mjestu Švogari, udaljenom desetak minuta vožnje uskom dvosmjernom cestom od Kanfanara, u blizini željezničke postaje Žminj, dogodio se nalet vlaka na teretni automobil u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a druga je ozlijeđena te prevezena u bolnicu, saznajemo od zamjenice općinskog državnog odvjetnika Maje Krahulec.

(Pročitaj više…)


Jul
Sudar osobnog i teretnog vozila

policija1.jpgDana 10. srpnja oko 13:20 sati došlo je do sudara osobnog i teretnog vozila na cesti D48 Ruhci -Tinjan. Ozlijeđene su dvije osobe koje su zbrinute u OB Pula. Promet se odvijao usporeno.

(Pročitaj više…)

Luks