„1-2-3 KRENI I TI!“

Povodom Dana Grada Pazina i Svjetskog dana sporta Društvo tjelesnih invalida Pazin u suradnji sa SD „Trickeri“, BK „Sv. Petar“ i Udrugom „Pazin-zdravi grad“, priprema jedinstveni humanitarni projekt:

Maraton „123 km za zdrav život“

Paraplegičar, hrvatski paraolimpijac, državni rekorder u maratonu, predsjednik DTI Pazin Gracijano Turčinović, na hand-bikeu će 02. lipnja odvoziti trasu dugu 123 kilometara i obići Grad Pazin i sve Općine na području kojih DTI Pazin djeluje odnosno ima članove.
Start je u jutarnjim satima u Lupoglavu, a nakon obilaska Buzeta, Motovuna, Karojbe, Tinjana, Sv. Petra u Šumi, Gračišća i Cerovlja oko 18,00 sati Gracijano će stići na pazinski Trg Slobode gdje će se upriličiti prigodan program uz nastup pazinskih glazbenika (Veja, Sopelice, gunjci, Dora Krsnik i brojni drugi).
U svakom će mjestu biti zaustavna točka za predah i osvježenje ali i za razgovor i druženje sa članovima Društva, učenicima škola i ostalim građanima koji će ga dočekati a zatim, u skladu s mogućnostima, kraću trasu ga i otpratiti vozeći se, hodajući ili trčeći uz njega.

Cilj ovog projekta je poticanje svekolikog građanstva, pogotovo mladih da se više posvete brizi za svoje zdravlje i zdravijem načinu života prvenstveno putem sporta i rekreacije. Također se želi senzibilizirati javnost na prisustvo osoba s invaliditetom kao ravnopravnih članova zajednice sa svojim potrebama i problemima.

Društvo tjelesnih invalida Pazin ovim humanitarnim projektom želi putem donacija i sponzorstva osigurati sredstva za uređenje i opremanje prostora za rad i djelovanje udruge u prostorima bivše pazinske vojarne kako bi imali „svoj krov nad glavom“ za okupljanje i druženje, organiziranje raznoraznih projekata, radionica i akcija.

– Pozivaju se svi građani da svojim prisustvom i uključenjem na dijelu maratona podrže Gracijana u ovom jedinstvenom poduhvatu, a članovima Društva tjelesnih invalida Pazin svi zajedno omogućimo što skorije useljenje u nove prostore.

– Pozivaju se volonteri koji se žele dati svoj doprinos ovom projektu da se jave na niže navedene kontakte (dobrodošli vozači za pratnju i biciklisti).

– Pozivaju se sve pravne i fizičke osobe da svoje dobrovoljne priloge i donacije uplate na žiro-račun br. 2407000-1100141274 otvoren kod OTP banke Zadar.

Svi dobrotvori (koji to žele) naći će svoje mjesto u „Klubu prijatelja DTI Pazin“ na internet stranici udruge koja se uskoro pokreće.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na:
091/945 – 0115 Dario Brajković
091/595 -1679 Gracijano Turčinović

Unaprijed zahvaljujemo!

Uz srdačan pozdrav,

Dario Brajković
Koordinator projekta

1 komentar na “„1-2-3 KRENI I TI!“”

  1. frlj napisao:

    Bravo…sve pohvale i koordinatoru i Gracijanu na trudu i svim ostalima koji su se uključili!!! Svaka vam čast, i Pazinu, zdravome gradu u kojem je ugodno živjeti!!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.