„Fešta od pulaštri“ nadmašila prošlogodišnje izdanje

U Funčićima nedaleko od Gračišća u subotu je održana gastro manifestacija „¸Fešta od pulaštri.“ Promjenjivo vrijeme nije otjeralo posjetitelje, pa se tako ove godine u Funčićima okupio respektabilan broj posjetitelja.

Nakon više sati kuhanja šuga od pulaštri – mladih pilića odnosno pjetlića, uslijedilo je kušanje i ocjenjivanje stručnog žirija. Posjetitelji su također s oduševljenjem kušali fuže/makarune sa šugom od domaćih pulaštri.

Stručni žiri na čelu sa Stanislavom Poropatom kao predsjednikom uz kojeg su šuga ocjenjivali i Franko Lukež, Boran Kalčić, Josip – Pino Kuhar i Feručo Smoković, odlučio je da je najbolje šugo ono Konobe Jakovčić.

Drugoplasirane su bile „Chicks“ ta koje su kuhale tete iz dječjeg vrtića Grozdići iz Gračišća. Treće mjesto pripalo je timu Hotela Lovac, dok su četvrto mjesto zauzeli članovi Folklornog društva Pazin.

Nakon što su se svi fino najeli fešta je mogla početi. Replay bend zagrijao je publiku sve do nagovještaja kiše. Kad je postalo očito da od kiše neće biti ništa, na pozornicu je došla i glavna zvijezda večeri Lidija Bačić. Lidija je svojim hitovima i ostalim veselicama uspjela rasplesati dotada rezerviranu publiku u Funčičima.

Može se reći kako je drugo izdanje ove manifestacije uvelike nadmašilo premijerno izdanje, te se sljedeće godine može očekivati još veći odaziv posjetitelja.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.