1. HBL: Pobjeda Porečana, Pazinjani na čekanju

2Pobjeda Porečana u Pazinu čime su praktički osigurali Europu i nastavili mrtvu utrku s Vargonom za prvaka te veliko iznenađenje u Puli gdje je domaćin došao do vrijednih bodova u borbi za ostanak u društvu najboljih pobjedom nad favoritom Zrinjevcem, obilježili su deseto kolo Prve HBL.

U pazinsku boćarsku dvoranu i u ovom su kolu bila usmjerena svjetla reflektora boćarske javnosti, budući da se na jogima u srcu Istre igrao veliki derbi pazinskih i porečkih boćara. Sam derbi počeo je suprotno očekivanjima. Iako su domaći boćari gajili nadu da bi tu mogli ostvariti zalihu pred tehničke discipline u kojima je protivnik najjači, poveli su nakon krugova upravo porečki boćari 6:2. Da skroz ne pobjegnu, pobrinuo se odmah potom Šircelj koji je u velikoj borbi brzinskog izbijanja protiv zlatnog “Argentinca” Živolića u zadnjim minutama imao mirniju ruku i iskoristio četiri njegova promašaja (49)44:41(50).

Drugi “brzinac” pripao je Mardešiću koji je pogodio tri boće više od Benjamina Guština (48)43:46(48). Bodovi su potom podijeljeni i u preciznom izbijanju. Ivančić je bio bolji od Lukšića, dok je Tadić pobjedom nad Androšićem osigurao dva punta porečkoj strani. Pred zadnju seriju igara obje su štafete ispucale po 60 boća, više je pogodila porečka (53:50), za vodstvo 12:6.

Tako su za pobjedu Pazinjanima tada bile potrebne sve pobjede do kraja. Zanimljivo je da su do pola sata pred istek vremena čak i imali kod svih rezultate u svoju korist. Malo je cijelo vrijeme štekalo kod para Ivančić-Krizmanić koji su tada imali 5:4 protiv Tadića i Smolice, no u dva đira došlo je do porečkog vodstva 10:6 što je kasnije pretvoreno u dva boda i pobjedu u susretu Porečana.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.