10. fotonatječaj u povodu dana Grada Pazina

PazinFotosekcija pazinskog Društva likovnih stvaratelja raspisala je deseti natječaj za umjetničku, ekološku i dokumentarnu fotografiju na zajedničku temu »Lica grada«. Pravo sudjelovanja u ovom natječaju imaju svi, a svaki autor može poslati najviše pet fotografija minimalnog A4 formata.


Mogu se ili poslati poštom na adresu Društva likovnih stvaratelja Pazin, Trg male fontane 1, s naznakom »za 10. fotonatječaj«, ili donijeti osobno u Likovnu galeriju svakog ponedjeljka u 19 sati. Rok za dostavu radova je 10. svibnja.

Najbolji će biti nagrađeni, a odabrane će se fotografije izložiti na tradicionalnoj izložbi u čast Dana grada Pazina 2. lipnja. Sudjelovanjem u natječaju autori pristaju da se poslane fotografije poslije izložbe daruju Gradu Pazinu.

Pazinski fotografski natječaj inače su 1998. godine osmislili i pokrenuli Mihail Čeple i Mirjan Rimanić sa željom da se fotografe potakne na otkrivanje manje poznatog Pazina i da se fotografsko viđenje grada jednom godišnje prikaže tematskom izložbom. U minulih devet godina zadavane su i posebne teme, a maštovitost i kreativnost sudionika rezultirali su bogatom raznolikošću motiva i mnoštvom novih pogleda na Pazin, njegove ljude, arhitekturu, prirodne i kulturne znamenitosti okolice, ili pak zanimljivosti iz svakodnevice. Ovogodišnjom temom natječaj se vraća svome ishodištu i potiče fotografe na nova traganja za novim i nepresušnim motivima Pazina i Pazinštine.

Davor Šišović
Glasistre.hr

2 komentara na “10. fotonatječaj u povodu dana Grada Pazina”

  1. davors napisao:

    Sorry, u tekstu o foto-natječaju se potkrala pogreška: minimalni format fotografija nije A5 nego A4!

    1. admin napisao:

      hvala, ispravljeno!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.