Jakovčić primio izaslanstvo Rockwoola

JakovčićIstarski župan Ivan Jakovčić primio je danas u Puli izaslanstvo tvrtke “Rockwool Adriatica” d.o.o. te u razgovoru o događajima u pićanskoj tvornici kamene vune izrazio veliku zabrinutost i prenio ogorčenost građana zbog njezina puštanja u rad. Jakovčić je od predstavnike “Rockwoola” izričito zatražio da poštuju sve hrvatske zakone i propise te pravila o zaštiti okoliša, inače neće moći nastaviti proizvodnju. Nadalje, zahtijeva ugradnju dopunske mjerne postaje, da se u trajno praćenje u potpunosti uključi i županijski Zavod za javno zdravstvo te da tvrtka gradi prijateljsko okružje s pićanskom općinom, t.j. da aktivno surađuje s njezinim upravnim tijelima i tako uspostavi kontinuiran dijalog sa stanovništvom.

U nedjelju je odluka o privremenu prekidu proizvodnje u Tvornici kamene vune “Rockwool” u Pićanu na Labinštini produžena za još dva tjedna pošto joj je inspekcija zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva naredila 22. listopada privremen prekid proizvodnje zbog prekoračenja ispuštanja formaldehida na ispustu uz vrteće komore i peći za sušenje.

Tvornica kamene vune “Rockwool” u Pićanu počela je pokusnu proizvodnju u polovici rujna, a mještani su od tada nekoliko puta upozorili inspekciju na dim i neugodne mirise.

Javno.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.