11. Compressport IstraTrek ove subote u Gračišću

Gračišće, 21. ožujka – U subotu, 26. ožujka će se u organizaciji sportsko rekreativnog kluba Alba iz Labina, u Gračišću održati 11. Compressport IstraTrek. Radi se o jednoj od najstarijih hrvatskih treking utrka koja slovi kao jedna od najbolje organiziranih. Dio je Hrvatske treking lige sa više od 4.000 natjecatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Na utrku se dosad prijavilo više od 400 natjecatelja iz Hrvatske, BIH, Belgije, Francuske, Italije, Nizozemske, Slovenije, Švedske i Japana, što jamči pravi spektakl na terenu oko Gračišća. Broj natjecatelja je limitiran na 600, a prijava je moguća do četvrtka, 24. ožujka.
Tri su ponuđene kategorije, za svakog ponešto, od deset kilometarske za početnike, preko 21 kilometar dugog challengera pa do ultre od 40 km za prekaljene trekere. Staze su još uvijek tajne, ali će natjecatelji zasigurno uživati na sjajnom terenu koji ima sve karakteristike potrebne za odličnu treking utrku.

Pobjednike u svim kategorijama organizator će darivati bogatim nagradama, a specifičnost ovogodišnjeg trekinga je da će svaki natjecatelj na poklon dobiti bocu posebnog vina. Prijave su otvorene za svih, od šetača do boljih rekreativaca

– IstraTrek se svake godine održava na drogoj istarskoj lokaciji, promičući tako i mjesta koja nisu zastupljena u promotivnim turističkim materijalima. Nakon Labina, Buzeta, Boljuna i Barbana, došlo je vrijeme i za Gračišće koje ima sjajnu poziciju i teren izuzetno zahvalan za organizaciju raznih outdoor aktivnosti, pa tako i trekinga. Jako smo zadovoljni suradnjom s općinom Gračišće koja nas je ove godine ugostila. Datum manifestacije je ciljan talp da se uklopi u aktivnosti oko smotre vina središnje Istre, pa otud i ideja za vinsku temu trekinga. Pozivam sve koji u subotu imaju vremena da dođu u Gračišće na IstraTrek. Jamčimo super staze i odličnu zabavu, izjavio je medijima Davor Roce, predsjednik kluba SRK Alba.

parentium.com

© iPazin.net portal 2001. - 2024.