112 samo za hitne pozive

DUZS logoŽupanijski centar 112 Pazin od danas više neće biti u mogućnosti objavljivati servisne informacije na svom govornom automatu, niti je poželjno da se ovaj broj zove da bi se saznale informacije o stanju u prometu, meteorološki podaci ili gdje i zašto nema struje i vode.

Kako nam je objasnio pročelnik Renato Kalac, dosadašnji Centar za obavješćivanje transformira se u Centar za žurne službe. Stoga bi broj 112 trebao biti slobodan upravo za primanje i preusmjeravanje hitnih poziva policiji, vatrogascima, hitnoj službi i ostalima onda kada je to zaista  nužno potrebno.

– Sve servisne informacije bi trebali objavljivati distributeri putem drugih medija i na taj način obavještavati javnost, dakle DHMZ o vremenu, HAK o prometu i stanju na cestama, HEP o nestancima struje i tako dalje. Naravno, naši će operateri u svakom slučaju odgovoriti na poziv i usmjeriti pozivatelja na potrebne informacije ili gdje da se obrati da ih dobije, ali trebali bi se polako početi navikavati da je 112 samo za hitne pozive, rekao je Kalac.

U slučaju izvanrednih dogadaja na području županije, i dalje će se davati potrebne obavijesti na broju telefona 619-077.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.