12. susret kazališnih amaterskih grupa Istre

dvorana_spomen_domPučko otvoreno učilište Pazin i ove godine organizira godišnji kazališni susret mladih, koji će se kao Dvanaesti susret kazališnih amaterskih grupa Istre – SKAGI 2013., u petak 24. svibnja 2013. g. prirediti u pazinskom Spomen domu. Program Susreta održat će se u velikoj dvorani, a odvijat će se prema propozicijama koje je utvrdio Organizacijski odbor Susreta.

Na svečanom otvorenju susreta koje je u 18,00 sati nastupit će plesna grupa Baletnog i plesnog studija Spomen doma, nakon čega će u 18,10 sati započeti kazališni program u kojem će biti izvedeno 9 odabranih predstava u izvođenju mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.  Gledatelji će moći pogledati predstave: Burrra, Posjet iz svemira, Zvijezde, Samoživi div, Bijeli klaun, Vesela audicija, Sulejman Veličanstveni, Prigušeni krik i Magnificat.

Nakon završetka, organizator će svim kazališnim grupama uručiti zahvalnice, a priznanja i nagrade (keramičke skulpture) dodijelit će se autorima i grupama za najboljeg glumca i glumicu, režiju, scenografiju, kostimografiju, za najuspješnije vizualno rješenje promidžbenih materijala kao i nabolju predstavu u cjelini.

Kome će pripasti nagrade odlučit će izbornik 12. susreta – Nebojša Borojević, dramski umjetnik, osnivač i voditelj kazališne grupe «Daska» iz Siska.  Gospodinu Borojeviću povjerena je i uloga moderatora susreta Organizacijskog odbora SKAGI-ja i voditelja kazališnih grupa SKAGI offstage.

U program 12. SKAGI-ja uvršteno je ukupno 9 kazališnih predstava i manjih dramskih formi uz sudjelovanje izvođača s Pazinštine, Buzeštine, Puljštine, Labinštine i Rovinjštine, dok su srednjoškolci s Bujštine odustali od sudjelovanja zbog neodgodivih školskih obaveza.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.