13. Dani meda u Pazinu

Svečano otvorenje 13. Dana meda održalo se u petak, 23. veljače 2018. godine u školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, u 10:00 sati. Pozdravne riječi u prigodi svečanosti otvaranja ovogodišnjih Dana meda u Pazinu uputio je  Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić.

Uz gradonačelnika grada Pazina povodom otvaranja nazočnima su se obratili i predsjednik udruge pčelara ”Lipa” Ranko Anđelini, pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Ezio Pinzan te izaslanik ministra poljoprivrede, Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije koji su uputili riječi zahvale svima koji su na bilo koji način pomogli da se i ove godine održe Dani meda u Pazinu.

Na ovogodišnjim Danima meda predstavlja se sveukupno 110 izlagača. Izlagači dolaze iz čitave Hrvatske ali i iz susjednih zemalja.

Istoga dana u 18:00 sati održat će se svečana dodjela priznanja za najbolje ocjenjene vrste meda te promocija 8. generacije polaznika pčelarske škole te će se nagraditi najbolje sudionike literarno i likovnog natječaja ”Med – hrana, poslastica, lijek” koj<e svake godine provodi Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pazina.

U toku sutrašnjeg, drugog dana ove međunarodne prodajne izložbe i stručno-edukativnosg skupa, održat će se pet stručnih predavanja, u vremenu od 9:30 do 14 sati. LAG Središnja Istra predstaviti će svoju strategiju, Hrvatska poljoprivredna agencija predstavit će projekt “Med hrvatskih pčelinjaka”, a Klavdije Babič, gost iz Slovenije, održat će predavanje “Dobra tehnološka praksa u pčelarstvu”, dok će predsjednik udruge uzgajivača selekcioniranih matica pčela Hrvatske, dipl. ing. Miroslav Kobra, imati predavanje na temu ”Profesionalni uzgoj matica”. Za kraj će prof. dr.sc. Nikola Kezić održati predavanje o držanju bolesti pčela pod kontrolom.

Izložba Dani meda je otvorena 23. veljače 2018. od 10:00 do 20:00 sati i 24. veljače 2018. od 8:00 do 19:00 sati. Ulaz na izložbu i sva predavanja besplatan je i otvoren je za sve zainteresirane posjetitelje.

Također ističemo da se ove godine po drugi  puta organiziraju Dani mednih delicija središnje Istre, pa tako od 10. do 28. veljače možete  probati atraktivne menu-e  koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta na bazi pčelinjih proizvoda po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna u objektima lokalnih ugostitelji a to su: Agroturizam Ograde (Katun Lindarski), Agroturizam Stara štala (Borut), Boljunska konoba (Boljun), Konoba Jelenić (Lušetići), Konoba Vela vrata (Beram), Konoba-pizzeria 2. Peron  (Cerovlje).

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.