Udruženim snagama renoviran tinjanski dječji vrtić

Područni vrtić Tinjan, koji pripada Dječjem vrtiću “Olga Ban” iz Pazina, tijekom proteklih je zimskih praznika renoviran udruženim snagama matične ustanove, Općine i donacijama lokalnih poduzetnika. U glavnoj prostoriji postavljena je nova podna obloga, obojani su zidovi i strop, popravljena i renovirana vanjska drvenarija i prozori, a nabavljene su i nove police i dio namještaja.

Vrijednost radova iznosi oko 10 tisuća, a nove opreme oko četiri tisuća kuna. Naglasimo da su se ponovo iskazali dugogodišnji donatori tinjanskog vrtića, Florian Hollerrit i Elke Babiuch, vikendaši iz Frankfurta na Majni koji svake godine vrtiću daruju novac, didaktički materijal i slatkiše.

– Radovi su obavljeni tijekom školskih praznika kada je vrtić pohađao manji broj djece, a na isti način planiramo obnoviti spavaonicu tijekom proljetnih praznika, kaže ravnateljica Vesna Rusijan Ljuština hvaleći trud koji su iskazale tinjanske odgajateljice Sandra Vlahov, Nora Bertoša i Davorka Kalčić.

– Kao kod preuređivanja kod kuće djeca koja su boravila u vrtću pomagala su pospremajući, posebno dečkići koji su mi rekli da su im to najljepši dani u vrtić, kaže nam odgajateljica Vlahov napominjući da se radi o životnom učenju koji je sastavni dio odgojno-obrazovnog programa.

Tinjanski vrtić sagrađen je 70-ih godina kao montažni objekt, a premda je dosad dobro služio vrijeme ga je počelo nagrizati, a prisutan je i veći broj polaznika (trenutno ga pohađa 36 mališana) što uz nove pedagoške standarde zahtijeva gradnju novog objekta na čemu već neko vrijeme radi općinska vlast.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.