Borat bi košarkaša Obamu za predsjednika

BoratBorat, izmišljeni kazahstanski novinar koji je izazivao smijeh, čuđenje, ali i diplomatski spor između domovine i Sjedinjenih Država zbog svojeg filma, izdao je vodič “The glorious nation of Kazakhstan and minor nation of U.S. and A”.

Borat Sagdijev, točnije britanski komičar Sacha Baron Cohen koji je izmislio lik neukoga novinara, razljutio je vladu Kazahstana predstavljajući tu zemlju u hit -filmu “Borat” kao antisemitsku i zaostalu. U svrhu promocije vodiča, Reuters je s Boratom putem e-maila napravio intervju.

Koja ti je država draža – Kazahstan ili SAD?

Jako volim Kazahstan, to je najljepše mjesto na svijetu. Pogledajte u moj vodič pa nas posjetite. Povedite cijelu obitelj i smjestite se u odmaralištu Astana Funworld koje ima prekrasne plaže, gotovo u potpunosti očišćene od mina. Jamčim vam da u našem moru nema meduza, morskih pasa ili bilo kakvoga drugoga podvodnoga života.

Tko su najpametniji ljudi?

Naš predsjednik Nazarbamšev ima IQ 412, a mozak mu se pruža sve do prsa – nema tih puzzli koje on ne uspijeva složiti!
Kazahstanski narod definitivno je među prvima. Vladin znanstvenik dr. Yamak je potvrdio kako naš veliki vođa, premijer Nazarbamšev, ima IQ 412, a mozak mu se pruža sve do prsa – nema tih puzzli koje on ne uspijeva složiti. Čak 93% Kazahstanaca je u krvnom srodstvu s njim, a ostali su isto vrlo inteligentni.

Kada te ljudi ponovno mogu očekivati u Kazahstanu?

Ja jesam u Kazahstanu gdje živim sretno s mojom novom ženom. Jutros, kada me probudio moja radio-budilica, oslobodio sam ženu iz kaveza i ona mi je napravila prekrasan doručak. Jeo sam zapadnjačke pahuljice sa svježim mlijekom iz njezinih grudi. Onda sam je poslao u polje, nakon čega sam se vratio u krevet. Ponovno ću se ustati kad se ona vrati da mi napravi ručak. Život je vrlo lijep kod nas.

Koga biste voljeli vidjeti na mjestu predsjednika Sjedinjenih Država?

Ne mogu vjerovati kako je moguće da žena postane predsjednik. U Kazahstanu kažemo kako je dati ženi moć isto kao majmunu dati pištolj. Znači, vrlo opasno. A mi u Kazahstanu više ne dajemo majmunima pištolje nakon masakra 2003. godine kada je jedan orangutan ubio 17-ero maloljetne djece. Ja bih volio da košarkaš Barack Obamas postane predsjednik.

Što možete savjetovati ljudima koji putuju kroz SAD?

Moja knjiga sadrži mnoge korisne informacije za Kazahstance koji otputuju u SAD. Primjerice, najbolja mjesta za fotografiranje žena bez njihova znanja, mjesto u Velikom kanjonu na kojemu se možete riješiti svoje žene, adresa Veleposlanstva Kazahstana, ali i mjesto gdje možete ići ubijati Crvene Indijance.

Jutarnji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.