Zabranili mu da igra Playstation, on ih odlučio ubiti

Cory RyderAmeričkom tinejdžeru Coryju Ryderu sudi se za pokušaj ubojstva nakon što je unajmio plaćenog ubojicu da ubije majku i očuha nakon što su mu, među ostalim, branili igrati se Playstationom i gledati televiziju.

Cory Ryder uhićen je u lipnju u akciji u kojoj su sudjelovali prikriveni policijski agenti. Jedna žena kojoj je vjerovao – majka jednog od njegovih prijatelja – odvela ga je u hotelsku sobu na sastanak s policajcem koji je glumio profesionalnog ubojicu. Ryder mu je kao plaću za ubojstva ponudio automobil svojeg očuha. – Dva metka su sve što je potrebno – rekao je 16-godišnjak.

Coryjevo ponašanje pogoršalo se nakon što se njegova majka, koja je njegovog oca napustila kada je Cory imao nešto više od godinu dana, ponovno udala. Počeo je izostajati iz škole, a nakon niza krađa i incidenata majka ga je izbacila iz kuće, što ga je posebno pogodilo pa je svoje probleme odlučio riješiti – ubojstvima.

– Mama, znaš da te volim svim svojim srcem – napisao je Cory nakon uhićenja u pismu majci, koja priznaje da ima dvojake osjećaje. – Jako mi nedostaje, ali istodobno nisam sigurna što će to dijete napraviti. Jer, to nije moj sin. To jednostavno ne može biti moj mali dječak – kaže Shannan Troiano.

Sudac je odlučio da će se Coryju suditi kao maloljetniku, što znači da ne može ostati u zatvoru iza 21. rođendana, no njegova majka želi da mu se sudi kao odrasloj osobi. – Mora razumjeti da je to što je napravio pogreška – objasnila je na sudu Shannan Troiano dodavši da je “nasmrt preplašena”.

Jutarnji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.