156 km/h na cesti između Rogovića i Lupoglava

foto: Glasistre.hrPrometna policija prekjučer je od 14 do 18 sati kontrolirala brzinu na prometnicama, i to na kritičnim točkama po učestalosti prometnih nesreća. »Od 160 kontroliranih vozila ustanovljeno je 114 prekršaja, od toga 89 zbog brzine, dok se ostali većinom odnose na nevezivanje i neupaljena svjetla.

Najveću brzinu od 156 kilometara na sat zabilježio je policijski presretač na Istarskom ipsilonu na dionici od Rogovića do Lupoglava, dok su u tunelu Učka za vrijeme trajanja akcije vozači napravili čak 13 prekršaja. Vrlo smo zadovoljni akcijom, pogotovo zato što se u vrijeme trajanja na području županije nije dogodila niti jedna nesreća«, kaže Josip Lukić, službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske.

U akciji smo bili s policajcima Vedranom Frletom i Milanom Kovačevićem koji su vozili službenu »škodu« i koristili se vrlo preciznim radarom »trafipatrol« koji, osim brzine, mjeri i udaljenost do vozila i temperaturu zraka. Naša prva stanica bila je prometnica od Labinci do Kukci i to kod mjesta Stranići s ograničenjem brzine do 50 kilometara na sat. Odmah po zaustavljanju prvog vozila nezadovoljna gospođa u »mercedesu« svoje prekoračenje od 33 kilometra na sat opravdala je time da je čekaju djeca. Novac nema jer je nezaposlena, a nije htjela ni da joj policajac ispiše globu jer nema čime platiti. Još se i požalila na prometni kaos u Stranićima. U dva sata na istoj lokaciji zabilježeno je oko desetak prometnih prekršaja iako nije zaustavljano svako vozilo, jer se dosta vremena izgubilo na ispisivanje zapisnika za svaki prekršaj.

Oko 16 sati policajci su postavili zasjedu na potezu Poreč – Bonaci kod mjesta Vrvari. Bio je gust promet, puno automobila, kamiona i motora, ali Frleti nisu promakla dvojica na mopedu. Mopedisti su iz Vrvari na glavnu cestu izašli bez zaustavljanja na znaku »stop«. Ustanovljeno je da 16-godišnji vozač nema položeni vozački ispit niti kod sebe bilo koji dokument, no imali su zaštitne kacige. Vozač se nije bunio, već posramljeno pokušao opravdati, a na pitanje koja mu je adresa nije znao odgovoriti jer se navodno tek doselio, što je kasnije potvrdila njegova majka. Po zakonu bi mogao biti kažnjen s 2.300 kuna. Na toj je točki do 18 sati evidentirano oko 11 prometnih prekršaja, što znači da je u četiri sata jedna prometna patrola na dva mjesta skupila 21 prometni prekršaj.
Prometna policija kontrolira vozače, a policajce kontrolira načelnik, u našem slučaju Davor Švenda, načelnik porečke prometne policije.

»Naš cilj nije kažnjavati, već djelovati preventivno. Sama pojava policijskog vozila na cesti na vozače djeluje tako da smanjuju brzinu kretanja pa se i mogućnost prometnih nesreća znatno smanjuje. Pratimo ponašanje vozača u prometu, pogotovo na ovim kritičnim točkama po prometnim nesrećama«, kaže nam Švenda.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.