19. međunarodni dan pješačenja u Pazinu

beram-pjesacenjePlaninarsko društvo Pazinka s ciljem popularizacije staza i ljepote Pazinštine po 19. put provodi ovu manifestaciju, na koju tradicionalno dolaze izletnici i planinari iz cijele Istre, Rijeke, Slovenskog Primorja i drugi.

Ove godine zamišljen je obilazak staze „Dolinom mlinova“. Na stazu se kreće u 9.00 sati sa parkiralištu iza Spomen doma u Pazinu. Nakon toga krećemo starim dijelom grada do Kaštela, preko mosta Vršić, te preko staze Zip Line do hotela Lovac. Nastavlja se dalje okolnom stazom te Dolinom mlinova preko vodopada Pazinski krov sve do Zarečkog krova. Nakon toga put vodi do sela Dušani gdje nas očekuje topli obrok.

Nastavlja se dobra suradnja s Domom iz Motovuna, čiji će već poznati višečlani Domski bend svirkom zabaviti prisutne.

Povratak u Pazin planiran je pješice oko 16 sati. U 17 sati će se zainteresirani učesnici pohoda moći okušati u spuštanju Zip Lineom preko Pazinske jame (po promotivnoj cijeni).
Uz organizatora Planinarsko društvo podršku su pružili i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“, Zip Line Pazin i Turistička zajednica Središnje Istre te Grad Pazin.

Više o stazi možete saznati preko ovog linka: http://central-istria.com/hr/aktivnosti-activities/pjesacenje-walking/staza-dolinom-mlinova

 

11 komentara na “19. međunarodni dan pješačenja u Pazinu”

 1. i ja napisao:

  Kada bi to bilo???

  1. delavac napisao:

   predobro….. napises najavu od 200 rijeci, a ne napises najvazniju stvar – datum odrzavanja

   1. pd napisao:

    Sad kad si saznao (lapsus uredništva – ki dela taj i griješi) da je to ovu nedjelju veselimo se što ćeš biti s nama.

    1. delavac napisao:

     Ma ben… Pohvalno za akciju, ali ne rabi meni najava i jedan dan na leto da bin ša u šetnju s društvon. Jedan ko ni jedan. Treba hodit redovito, i za to ne rabi najava i specijalna podrška od bilo kega.

 2. pd napisao:

  03.05.2015. nedjelja

 3. i ja napisao:

  I ja se radujem

 4. fešta napisao:

  Plakat PD o tome sam danas vidio kod Spomen doma. Piše da sudionik mora kao garantirati za svoj uredan zdravstveni status. Mora biti član PSH. I klopa se plaća 25 kn.
  To je onda druga priča – planinarski pohod samo umreženih u sustav planinarske organizacije. To nema veze sa pješačenjem i druženjem – prigodnom manifestacijom za sve građane. I to je, ako se ne varam, već 2. godina za redom po ovakvoj šabloni. Što kažu ostali suorganizatori ? Oni su samo u potpisu, a pojma nemaju ca delaju ? Međunarodni dan pješačenja, a ne planinara i planinarenja!

  1. pd napisao:

   Te su odredbe dio svih izleta i svih planinarskih drustava. Kako se pravila vodjenja mijenjaju tako se sve organizirane planinarske aktivnosti mijenjaju. Korektno je najaviti da se nesto placa, ali naravno ukoliko zelite podmiriti racun za hranu, slobodno to mozete uciniti.

 5. planinar napisao:

  “pd”, poštujem profi odnos kojim organizirate svoje aktivnosti. Svaka čast, čestitam. Poznato mi je što se može desiti uslijed loše organiziranosti, površnosti – planinar sam.
  Međutim, ovdje je riječ o nekom drugom programu, kao što navodi “fešta”. Pješačenje za veći broj osoba. Trasa treba biti prilagođena svim kategorijama
  građana. To nije upitno. Isto tako nije upitno da se plati marenda, ako nema sponzora. Međutim, vaša promidžba ovog događanja je ispod svakog nivoa – i to također nije upitno. Taj program je izvorno pod patronatom Saveza sportske rekreacije Istre “Sport za sve”, a svi ostali -i PD- daju podršku. Zašto to u Pazinu nije tako ?

 6. pd napisao:

  Sto predlazete za bolju promidzbu? Jeste li se spremni volonterski ukljuciti u organizaciju aktivnosti PD?

  1. Ucka napisao:

   Joj pa to barba Z opet pametuje :) :) :) nedajte se smesti planinari, super ste i takvi ostanite. Kriticara ce vajk bit, znaci da za razliku od vecine barem newto delate u gradu

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.