2. kolo BLIK Kids: Drugo kolo privuklo 61 mladog penjača

REGIONALNO NATJECANJE U SPORTSKOM PENJANJU

Protekle subote je u Puli s početkom u Društvenom centru Rojc u prostorijama domaćina Sportsko-penjačkog kluba Onsight održano drugo kolo regionalne Boulder lige Istre i Kvarnera u sportskom penjanju za djecu i mlade popularno zvane BLIK Kids koje je privuklo 61 penjača i penjačicu raspoređenih u 14 kategorija s obje strane Učke. Organizator lige je bio pazinski Sportsko-penjački klub Hiperaktiv.

Kod najmlađih mlađih cicibanki jedina je nastupila Petra Depikolozvane (Hiperaktiv), dok kod mlađih cicibana prva tri mjesta su zauzeli Matej Simonetti iz porečkih Picugi, dok su drugo i treće mjesto podijelili braća Domagoj i Dominik Zović iz pazinskog Hiperaktiva. Kod cicibanki na postolju su bile sve tri penjačice pulskog Onsighta – Ema Ostović, Roza Mitić i Mia Istra Russell. Kod cicibana i treći je Zović zasjeo na postolje – Natan je bio prvi, dok su drugo mjesto podijeleili Noa Cvijanović (Hiperaktiv) i Niko Uhač (Onsight).

Kod mlađih kadetkinja Lovrečanka u dresu Hiperaktiva – Noa Macinić bila je najbolja, ispred Ane Mišan iz Onsighta i Maše Mady iz Riječkog alpinističkog kluba. Kod njihovih vršnjaka najbolji je bio David Radovičić (Onsight) ispred Gabriela Ramljaka iz Hiperaktiva i svog klupskog kolege Larija Pletikosa. Pravi je penjački fight bio kod kadetkinja, a za dlaku, odnosno penjačkim rječnikom rečeno za jedan pokušaj manje, pobijedila je Sara Lanča (Hiperaktiv) ispred Jane Blašković (Onsight). Treća je bila Vira Ramčić iz RAK-a. Kod kadeta prvi je bio Deni Ušić (Onsight), ispred kolege Vite Uhača i mladog Supetarca Matea Golčića (Hiperaktiv).

U starijim kategorijama bilo je manje penjača. Kod starijih kadetkinja Lara Kužić (Hiperaktiv) bila je bolja od Petre Ostović (Onsight). Jurica Vuković (Hiperaktiv) bio je najbolji stariji kadet, kod juniorki redom su bile najbolje članice Onsighta: Noa Šajatović, Anja Balić i Sara Barukčić, kod juniora Luka Žufić (Onsight) bio je bolji od Maxima Perhata (Muntravo, Rovinj). Kod starijih juniorki nastupila je Laura Hrestak, dok kod starijih juniora Gregor Mihajević iz Onsighta je bio bolji od Sandra Ristića.

Treće i završno kolo je na rasporedu 10. ožujka u Društvenom domu u Roču.

A.F.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.