2. Motovunski dječji filmski kamp

MotovunU organizaciji društva “Naša djeca” Motovun i Hrvatskog filmskog saveza, Zagreb, te uz potporu Općine Motovun, u vremenu od šestog do devetog srpnja 2010. godine i ove godine u Motovunu će se održati II. Motovunski dječji filmski kamp. U programu su radionice za igrani i dokumentarni film. Sudjelovat će oko 30 djece i 10 voditelja, predavača: OŠ Vladimira Nazora, Slavonski Brod, Filmska družina FD ZAG OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb, OŠ „Rudeš“, Zagreb, OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica, OŠ Ljudevita Gaja, Zaprešić, OŠ Vladimira Nazora područna škola Tinjan i OŠ Vladimira Nazora područna škola Motovun.

Projekt se odnosi na trodnevno druženje djece s ciljem poticanja dječjeg filmskog i video stvaralaštva. Želja je da djeca budu primijećena i uspješna u svojim „malim“ uradcima, te da izraze sve svoje individualne potencijale i unutar skupine. Složeniji društveni odnosi, veća izloženost medijima pokreću nas na aktivnosti osposobljavanja djece da koriste medije u pozitivne svrhe. Medijska kultura kao izražajno sredstvo nezaobilazno je školsko gradivo u osnovnim školama propisano od nadležnog Ministarstva RH. Ovaj projekt ima preventivni karakter, nudi djeci aktivno slobodno vrijeme u kojem dijete slobodno razvija svoje interese i dijeli ih sa vršnjacima.

Cilj je da se djeca iz različitih krajeva upoznaju i sa svojim različitim navikama i iskustvima stvore kvalitetniji i otvoreniji pogled na svijet, razmjene iskustva, te se međusobno druže.

Aktivnosti će započeti šetsog srpnja sa zajedničkim ručkom, te dogovorom oko daljnjeg rasporeda. Prva dva dana imat će jutarnji zajednički dio u kojem će svi sudionici ponoviti osnovna znanja iz razumijevanja filma i rada s opremom te se upoznati kroz igre komunikacije. U popodnevnom radu bit će sa svojom interesnom skupinom i voditeljem u manjoj grupi i individualnim aktivnostima, a zadnja dva dana uglavnom će se pregledavati i montirati snimljen materijal te dovršavati filmovi zvukom, špicom, svjetlošću, možda čak i efektom i slično. Rad će se odvijati kroz četiri dana s naglaskom na dopodnevnim satima (od 9 do 13 sati) i popodnevnim satima (od 15 do 19 sati). Voditelji kampa su prokušani stručnjaci koji djeluju kao učitelji u osnovnim školama, u suradnji sa stručnjacima sa ostalih područja (profesionalni snimatelj, odgajatelji i profesori) i mladim stručnjacima, a sudionici su djeca koja se filmom i videom bave tek godinu ili dvije, ali već imaju niz korisnih znanja.

Na kraju kampa će se svi ti radovi prikazati na završnoj projekciji, te zajednički valorizirati.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.