20 Istrana testiralo inteligenciju

MensaU sklopu Međunarodnog dana inteligencije, organizacija Mensa u subotu je organizirala testiranje inteligencije u Pazinu kojem se odazvalo dvadeset kandidata iz cijele Istre. Testiranje je simultano održano u više hrvatskih gradova, pa je pazinski odaziv s obzirom na brojnost ukupne populacije među boljima u Hrvatskoj.

Kandidati će ishod testa dobiti poštom na kućnu adresu, a ako im rezultat odnosno testom utvrđeni kvocijent inteligencije zadovoljava kriterije za članstvo u Mensi, u kuverti će dobiti i pristupnicu odnosno uplatnicu za uplatu članarine.

Testiranje u Pazinu provodila je istarska ekipa Mense predvođena predsjednicom međužupanijske podružnice Vilmom Vlačić, a pomagali su joj Tanja Berc Knežević, inače članica predsjedništva hrvatske Mense, Ervin Štifanić i psihologinja Marina Župan.

Mensa u Istri ima 31 člana, što je nedovoljno za osnivanje samostalne podružnice, pa su istarski članovi ove udruge visokointeligentnih osoba udruženi s kolegama iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije u podružnicu LIP (Lika-Istra-Primorje).

U subotu navečer je u Dopolavoru na Učki održan i zbor ove podružnice, na kojem je za predsjednicu ponovno izabrana Vilma Vlačić iz Pule, za tajnicu Katarina Volarić Nižić iz Kraljevice, te za blagajnika Josip Miloš iz Rijeke.

glasistre.hr

1 komentara na “20 Istrana testiralo inteligenciju”

  1. VeliJoze napisao:

    Test inteligencije? Koliko zapravo inteligencija utjeće na sreću pojedinca i na ugodan život pojedinca i njegove okoline? Gdje je tu emocionalna, socijalna, financijska inteligencija. Zabadava da neko djete/pojedinac ima IQ130 ako nije obrazovan o emocionalnoj ili financijskoj,socijalnoj, etičnoj, duhovnoj inteligenciji. Pa Hitler je isto bio inteligentan i što smo imali od toga? Da je imao imalo emocionalne, etične, “duhovne” inteligencije nebi napravio to što je napravio. Da me nebi krivo shvatili visok prag inteligencije je odlična stvar, no istovrememo može biti i dvosjekli mač za prevelik ego takve osobe koji će jednom krhnuti (naravno zbog krivih temelja) ukoliko uz veliki IQ ne dolazi i obrazovanje na svim osobnim razinama jednog pojedinca. Šta će nam jedan intelektualac sa IQ-om 130 koji nezna normalno komunicirati sa okolinom, sa sugovornikom. Koji stalno ima samostalni monolog ne uvažavajući dijalog, koji je stalno u konfliktima. Što će mi intelektualac koji nezna potaknuti ljude iz svoje okoline na pozitivno djelovanje, na vedrinu ljudskog duha, koji nije afirmativan, već izgleda kao neko mrtvo puhalo koje se osim briljantnim IQ-om diči sam sebi i isključivo samo svojim viđenjima svjeta. Koji nezna pretočit svoje vizije u tuđe uši i djela. Što će mi intelektualac koji nezna učiti kako da oči i o čemu da uči. Prema tome kompletna slika je puno šira od one koje se doima da jest. Test inteligencija DA. Za test inteligencije kao jedine mjere izvrsnosti i posebnosti jedne individue NE NE i NE. To dovodi do zabluda i egotripova kakvih imamo i previše na ovoj planeti. Jednu takvu osobu sa velikim IQ-om mora se dodatno informirati i usmjeriti kako bi se educirala na više planova osobnog razvoja, kako bi onda mogla procvjetati u punom sjaju i donesti ideje, vizije, planove, projekte, rješenja na ovaj svijet KOJA ĆE BITI korisna za sve nas, njega, okolinu i buduće generacije. A to se samo sa IQ-om nažalost ne može. Potreban je puno veći spektar znanja, vještina, pogleda na svijet i pogleda na samog sebe.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.