20 tisuća posjetitelja pojelo 500 pršuta

Rekordan broj pršuta, procjenjuje se oko 500 “violina”, narezano je u dva sajmena dana tinjanskog Internacionalnog sajma pršuta (ISAP) koji se po šesti put održao u ovoj, s punim pravom proglašenoj, Općini istarskog pršuta. Vjerojatno ih je isto toliko prodano u komadu, saznajemo od organizatora.

Tinjan je u dva dana posjetilo oko 20 tisuća ljubitelja pršuta, a sušene je svinjske buteve izlagao, unatoč recesiji, rekordan broj pršutarna. Bilo ih je 32, i to iz čak deset zemalja. Najbrojniji su ponovo bili Dalmatinci, čak njih 13 ih se došlo predstaviti, tako da su po broju prešišali istarske pršutare kojih je bilo osam.

Paleta okusa brojnih zemalja i regija skupila se na jednom mjestu, ali, kao i lani, najveća je pomama vladala za španjolskim pršutima (Jamon Iberico Aqulino) iako je njihova cijena iznosila čak sto kuna za 10 dekagrama pršuta, dok je kod ostalih izlagača deset dekagrama mirisne delicije koštalo 40 kuna.

Drugog dana ISAP-a posebnu je pozornost posjetitelja privukao sladoled od karameliziranog pršuta konobe Vinja iz Pazina koji se prodavao za deset kuna za kuglicu.

Osim pršutara na sajmenim štandovima tinjanski su proizvođači sira, vina, maslinovog ulja, prikazali što sve nude. I ove je godine bila nevjerojatna izvansajamska ponuda. Što se sve nije nudilo…

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.