21. susret samoukih svirača na harmonikama „Armonike zad kaštela“

YEVSHAN_201521. susret samoukih svirača na harmonikama „Armonike zad kaštela“ održat će se u subotu 11. 07. 2015. godine, na specifičnom prostoru Zad kaštela, na prostoru ljetne pozornice s početkom u 19,30 sati.

Cilj manifestacije je da se harmonikaši barem jednom godišnje okupe da bi se predstavili publici, razmijenili iskustva i družili, te je stoga njihova najveća nagrada pljesak publike, koje nikada ne nedostaje. Njome se pridonosi valorizaciji tradicionalnih istarskih običaja, očuvanju tradicije te obogaćivanju turističke ponude središnje Istre. Ovogodišnji 21. susret započinje u 19,30 sati nastupom folklorne skupine Yevshan (Kanađani ukrajinskog podrijetla). Folklorna skupina Yevshan je profesionalna folklorna skupina od 35 članova mladih ljudi koji borave u mjesecu srpnju u Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem se susretu, za nastup prijavilo preko 50 izvođača, koji će prema slobodnom izboru izvesti svatko po jednu kompoziciju, a isto tako raduje činjenica da se u proteklih nekoliko godina svake godine na susret prijavljuju novi izvođači. Tako je i ove godine. Svaki izvođač kao znak uspomene na nastup dobiva prigodni poklon, a izvođači koji će ove godine na susretu proslaviti svoj 10, 15 odnosno 20 jubilarni nastup, bit će nagrađeni posebnom nagradom organizatora. Od 2007. godine pa do danas susret poprima međunarodni karakter nastupom svirača iz susjedne Slovenije. Manifestacija je kao i svake godine vrlo dobro posjećena, što ukazuje na to da ova manifestacija u Žminju ima svoje mjesto i tradiciju.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.