24 sata neprekidnog downhilla – Tim Družeta – Jedrejčić ostvarili najbolji rezultat do sada

2Proteklog se vikenda održala downhill utrka 24 sata Race the Night u austrijskom Semmeringu. Posebnost ove utrke jest to što se vozi puna 24 sata, start utrke je u subotu u 12 sati, a finiš u nedjelju u 12h. Vozači mogu voziti pojedinačno, u paru ili u grupama od četiri ili šest vozača. Na toj utrci četvrtu godinu za redom nastupili su pazinjani Dubravka Družeta i Robert Jedrejčić iz biciklističkog kluba TNT koji su u 24 sata odvozili 147 krugova što je bilo dovoljno za 11. mjesto od ukupno 27 parova.

“Uvjeti su bili zadovoljavajući. Jedini problem bio je taj što je staza bila vrlo suha i prašnjava pa se jako klizalo, no i to je bolje nego da pada kiša kao prve godine”, kazao je Robert.

Start utrke je grupni, a na stazu je prvi krenuo Robert koji je istaknuo kako staza nije pretjerano tehnički zahtjevna jer koncentraciju treba zadržati čitava 24 sata. Staza u Semmeringu duga je 2,7 kilometara, a Robert i Dubravka imali su prosječno vrijeme od 4 minute i 10 sekundi po krugu. „Vozili smo, ovisno o mogućnostima, nekad po sat i pol, nekad dva, nekad pet sati. Moraš malo i taktizirati. Važno je stalno pratiti statistiku“, istaknuo je Jedrejčić. Iako je čitava utrka prošla glatko ipak je u jednom trenutku došlo do jednog Robertovog izlijetanja, pa se na tome izgubilo malo vremena.

Što se tiče konkurencije, Dubravka je istaknula kako je konkurencija svake godine sve jača, a tim Družeta-Jedrejčić ove su godine odvozili dva kruga više nego prošle godine što im je donijelo za jedno mjesto bolji plasman. „To možda ne zvuči puno, ali to ustvari znači da moraš biti 10 sekundi brži po krugu svaki krug da bi imao jedan krug više nakon 24 sata“, napomenuo je Robert.

Ove godine kao tehnička podrška s Dubravkom i Robertom u Semmering otputovali su još i Aleš Hrvatin i David Guštin koji su se pobrinuli da Dubravka i Robert ne bi ostali gladni, žedni i nemotivirani. „Njihova podrška puno nam znači. Svaki krug moraš nešto popit jer si dehidriran, moraš tu i tamo nešto pojest i puno znači kada ti netko oko toga pomaže“, ispričao je Robert.

„Još su tu bili naši prijatelji iz BiH iz Udruženja „Bukva“ koji su vozili u četveročlanom timu i prijatelji iz ŠKTD Avče iz Slovenije koji su također vozili u četveročlanom timu, pa smo si svi međusobno pomagali kako bi nam bilo lakše“, dodala je Dubravka.

Pred Dubravkom, Robertom, ali i pred ostatkom vozača iz BK TNT predstoji utrka DH Sorca na Soriškoj planini u Sloveniji krajem kolovoza.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.