Jutros otvorena birališta

IzboriParlamentarni izbori za šesti saziv Hrvatskog sabora počeli su. Otvoreno je 6.707 birališta u Hrvatskoj na kojima će do njihova zatvaranja u 19 sati moći glasovati 4.073.294 hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj.

Predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom Milkom glasovao je u 9 sati u Krajiškoj ulici u središtu Zagreba. Očekuje da će odaziv birača na ovim izborima biti velik.

“S obzirom da je kampanja bila relativno umjerena, bilo je malo i pretjerivanja i nepotrebnog miješanja, ali očekujem da ćemo dobiti Vladu koja treba ispuniti puno toga jer smo pred EU treba ispuniti uvjete, standarde i ući u EU”, rekao je predsjednik Mesić.

U prvim minutama otvaranja birališnih mjesta u Đakovu, glasova je tek manji broj birača. Među biračima ranoraniocima bio je i biskup Marin Srakić. Novi predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i đakovački i srijemski biskup, monsinjor Marni Srakić, glasova je oko 7 sati i 30 minuta na svom biračkom mjestu 17 u Đakovu.
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović glasovao je na biračkom mjestu na zagrebačkom Šestinskom dolu odakle je pozvao građane da izađu na izbore. “Danas biramo, samo jednom u četiri godine, i pozivam sve hrvatske građane da izađu na izbore”, poručio je Milanović koji je na glasovanje došao u pratnji supruge Sanje i sina Marka.

Opširnije o izborima pročitajte i na internetskim stranicama HRT-a izbori.hrt.hr.

vijesti.hrt.hr

2 komentara na “Jutros otvorena birališta”

  1. broj1 napisao:

    idemo dalje ma ne ne samo nazad moremo poć

  2. Anonimno napisao:

    zbog čega je izbrisan komentar: “Franjo je živ!”. Evo sad sam uvjeren da je Franjo Tahi živ i zdrav.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.