29. rujna – Dan policije

Povodom 29. rujna – Dana policije i njezina zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Renato Krulčić priredio je prijem za Načelnika policijske postaje Pazin Valtera Opašića, pomoćnicu načelnika za poslove policije i promet Elizu Štoković te pomoćnika načelnika za poslove kriminalističke policije Dalibora Krajina.

Gradonačelnik Krulčić čestitao je prisutnima Dan policije i zahvalio se na dobroj suradnji između Grada i Policijske postaje Pazin te je istaknuo da je Pazin zajedno s okolnim općinama zajednica s niskom stopom kriminaliteta i u kojoj je sigurno živjeti.

Valter Opašić, naglasio je kako je zadovoljan suradnjom sa Gradom u svim područjima te kako je ipak najvažniji subjektivni osjećaj građana i doživljaj grada kao sigurnog mjesta za život.

U cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa i poradi povećanja sigurnosti najugroženijih sudionika u prometu (pješaka) te preventivnog djelovanja na sprječavanje događanja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, Načelnik policijske postaje sugerira da se postave uređaji i oprema za smirivanje prometa, na pojedinim mjestima da se postavi treptajuće svijetlo za naglašavanje znaka „obilježen pješački prijelaz“ kako bi se na taj način dodatno upozorilo vozače na povećan oprez i smanjenje brzine kretanja.

Uz gradonačelnika prijemu su prisustvovali Mladen Pilat, komunalni redar u Gradu Pazinu; Franko Baxa, načelnik Općine Lupoglav; Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje; Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće; Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun i Alen Rosić, načelnik Općine Karojba.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.