35 godina Radiokluba Pazin

Radioklub PazinPred više od stotinu članova i prijatelja, Radioklub Pazin sinoć je prigodnim programom proslavio 35 godina kontinuiranog rada. U proteklih 35 godina kroz Radioklub je prošlo četiristotinjak članova, a sinoćnja proslava okupila je i neke od osnivača koji su sa zadovoljstvom pratili razvoj onoga što su njih dvanaestero entuzijastično započeli.

galerija fotografija

Sve prisutne uvodnom je riječju i kratkim pregledom povijesti pozdravio predsjednik kluba Marko Češić (9A6NCM), nakon čega je uslijedila prezentacija Hrvoja Horvata (9A6XX) o natjecanjima, amaterskoj radiogoniometriji i ekspedicijama od povijesti kluba do danas. Iz predavanja se moglo saznati kako su se u počecima najviše prakticirale ekspedicije na Velanov brijeg, dok je vrhunac bila ekspedicija na Vaganski vrh na Velebitu. U posljednjih se par godina svake godine odlazi na ekspediciju u jednu europsku, radioamaterima zanimljivu zemlju. Zanimljivo je bilo saznati kako se sekcija za radioamatersku goniometriju revitalizira, te da su rezultati sve bolji.

Marko Pernić (9A8MM) je pričao o konstruktorskim aktivnostima kluba, te internet i svemirskim programima. Cilj prezentacije bio je upoznati prisutne kako radioklub prati tehnička dostignuća i u korak je s najnovijim tehnologijama na radioamaterskoj sceni, a sveprisutna je i suradnja na polju radioamaterskih satelita s ključnim organizacijama.

Franko Bertoša (9A3DW) prisutne je upoznao s društvenom odgovornošću i prisutnosti kluba u zajednici. Istaknuo je da je Radioklub generator sposobnih i visokoobrazovanih mladih ljudi, te da je itekako važan u području u kojem djeluje zbog širokog spektra aktivnosti i kadra spremnog uskočiti u svakoj akciji.

Marko Češić (9A6NCM) za kraj dao je kratki pregled budućnosti Radiokluba, spomenuo neke od zacrtanih ciljeva, ali i istaknuo aktualne probleme prostora, opreme i udaljene natjecateljske lokacije. Češić je također spomenuo “mlade snage” – nove mlade članove Radiokluba koji neprestano uče, sposobnostima prestižu svoje učitelje, te postaju sve bolji radioamateri.
Za izniman doprinos i zalaganje pojedincima je diplome i zahvalnice u ime Radiokluba Pazin dodijelio predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza, a večer je završila ugodnim razgovorima uz domjenak.

Osim aktualnih i nekadašnjih članova kluba, susretu su prisustvovali radioamateri iz Radioklubova Poreč, Pula i Rovinj, prijatelji iz Slovenije, predstavnici Hrvatskog radioamaterskog saveza, članovi Pazinskih udruga s kojima Radioklub uvijek rado surađuje, predstavnici Gradske vlasti. Prigodnim riječima skupu se između ostalih obratio i Stanko Družeta, ravnatelj osnovne škole Vladimir Nazor Pazin, koji se zahvalio u ime dobitnika priznanja, te Donato Otočan koji je na simpatičan način dao svoju podršku ovom hobiju. Gradonačelnik Neven Rimanić siguran je u nastavak dobrog rada kluba, što je potvrdio prigodnim riječima. Zgoda iz prošlih vremena prisjetili su se i Bruno Rogović i Rajko Ardalić, ne krijući pritom oduševljenje što su se opet svi zajedno okupili.

Radioklub Pazin se ovim putem zahvaljuje svima na podršci u proteklih 35 godina rada uz nadu za još uspješniju suradnju u nadolazećim godinama.

1 komentara na “35 godina Radiokluba Pazin”

  1. uuu napisao:

    Svaka čast
    pohvale svima a najviše organizatorima.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.