39. Susret limenih glazbi – puhačkih orkestara Istre u Sv. Lovreču

239. Susret limenih glazbi – puhačkih orkestara Istre okuplja oko tisuću aktivnih glazbenika, svirača iz talijanskog, slovenskog i hrvatskog dijela Istre, a ove godine održava se 31. svibnja u Sv. Lovreču.

Na Susret dolaze orkestri iz 22 mjesta i grada diljem poluotoka. Sama manifestacija održat će se u popodnevnim i večernjim satima, a program započinje mimohodom u 16 sati te potom zajedničkim muziciranjem svečane istarske pjesme “Krasna zemljo, Istro mila” iz svih raspoloživih instrumenata. Potom slijedi koncertni program u kojem sudjeluje svaki orkestar ponaosob, da bi naposljetku na poseban način predala zastava Susreta domaćinu sljedećih Susreta.

Lovrečka limena glazba djeluje neprekidno od 1884. i tom činjenicom je najdugovječnija glazbena skupina u Istri, uključivši i zborove i ostale glazbene oblike zajedničkog djelovanja. Ove godine proslavljaju 130. obljetnicu. Limena glazba djeluje u sastavu KUD-a Matka Laginje iz Sv.Lovreča, od samog formiranja udruge, 1954. godine. Puhački orkestar je nositelj brojnih priznanja, a među najvrijednijima je ono sa državnog natjecanja puhačkih orkestara Hrvatske i osvojenog brončanog odličja. U aktivnom sastavu djeluje preko 50 glazbenika, i dio su kulturne i tradicijske baštine ovog hrvatskog kraja.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.