57-godišnji vozač kamiona iz Pazina izletio s ceste i uzrokovao stravičan sudar kod Bala

bale_sudar.jpgDvije prometne nesreće, četrnaest ozlijeđenih i kaos na mokroj i blatnjavoj cesti Pula-Bale zatvorili su taj dio prometnice a vozi se obilazno preko Ipsilona.

Prva nesreća se dogodila oko 9 sati prije skretanja za Bale iz smjera Pule, a sudarili su se autobus Croatiabusa na redovitoj liniji Rovinj-Pula-Zagreb i teretni automobil s priključnim vozilom. Ozlijeđeno je 13 osoba, 44-godišnji vozač autobusa iz Zagreba te putnici, a njih troje je s teškim ozljedama. Stradalo je pet stranih i osam hrvatskih državljana. Svi su prevezeni u pulsku bolnicu. Prizor je stravičan. Prednja strana autobusa je potpuno ‘skršena’ a kamion je nakon sudara izletio s ceste i isčupao iz korijena stabla starih maslina.

Vozač kamiona, 57-godišnjak iz Pazina je, vozeći u smjeru Bala, uslijed neprilagođene brzine te mokrog i skliskog kolnika izgubio kontrolu i izišao van ceste. Nakon toga ga je zanijelo te se vratio na cestu i prešao na suprotnu stranu kolnika. Gotovo se izravno zabio u autobus.

Nedaleko od mjesta nesreće dogodila se još jedna. U sudaru ‘land rovera’ i kombija pulskih registracija jedna je osoba ozlijeđena. Prema izjavama očevidaca kombi je, nekoliko minuta nakon nesreće, pokušao obilaziti autobus na cesti ali je naletio na ‘land rover’ koji je vozio iz smjera Pule. Vozač kombija je također prevezen u pulsku bolnicu.

Cesta je još uvijek mokra i puna blata.

Očevid je u tijeku, a promet je prekinut za sav promet te se vozi obilazno preko Ipsilona. (iPress/foto arhiva)

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.