58. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Pazinu

Grad Pazin će od 11. do 13 svibnja po četvrti puta biti domaćin manifestaciji koja već više od pola stoljeća promovira amatersko kazalište. Skupine kazališnih amatera iz cijele Hrvatske, na trodnevnom gostovanju u Srcu Istre, svojim će izvedbama na daskama pozornice velike dvorane Spomen doma pokušati dotaknuti srca njegovih građana i drugih zaljubljenika u kazalište.

Ovaj je Festival rezultat dobre suradnje između Pazina, odnosno, Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu i Hrvatskog sabora kulture, ali ujedno i dokaz kako je Pazin idealna kulisa za ovu zanimljivu kazališnu scenu.

Grad Pazin se već dugi niz godina afirmira kao grad knjige, a sve je izvjesnije kako će dobiti još jedan zavidan prefiks – grad amaterskog kazališta.

Kazališni gosti u Pazinu iduća će tri dana biti Glumačka sekcija KPD-a „Sloga“ Pakrac, Kazališna grupa Viktora Cara Emina iz Rijeke, Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA, Dramska skupina Češke besede Šibovac, Dramska družina KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa, Dramski studio „Petrinjski akordi“ POU-a Hrvatski dom Petrinja, Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti ERROR iz Novigrada, Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice, Dramska udruga „KAJ“ iz Zaboka i KUD „Mudin“ iz Peteranca.

Sve zainteresirane pozivamo da podrže kazališne amatere i poprate program ovogodišnjeg Festivala.

FHKA 2018 – letak.pdf

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.