60 godina limenjaka u Pazinu

Božićni koncertLimena glazba Pazin sinoć je imala nekoliko razloga za slavlje: 60 godina od ponovnog okupljanja glazbe 1948. godine, nastup pred punom dvoranom spomen doma, te nadolazeći blagdani. A osim da su vrsni glazbenici, pokazali su i da su humanitarci uplativši Društvu tjelesnih invalida Pazin novac za pomoć za uređenje prostora.

Limena glazba Pazin svojim se sugrađanima i prijateljima predstavila s nekoliko dobro uvježbanih  i još bolje odsviranih pjesama poput Splitskog akvarela, Radetskog marša, valcera Na lijepom plavom dunavu, Šišmišem i drugima, među kojima se najviše istaknula izvedba dijelova Verdijevih opera s kojom su limenjaci i otvorili koncert.

Prvi gost koncerta, Mirko Cetinski, pokazao je zanimljivu kombinaciju svog glasai limenih puhaćih instrumenata otpjevajući s glazbom dvije pjesme. Publiku je zabavio i ponekom šalom što na svoj što na tuđi račun, ne krijući oduševljenje što je dio koncerta.

Drugi gost koncerta bila je muška klapa Pazinskog kolegija – klasične gimnazije “Kažun”, koja je publiku oduševila glasovnim sposobnostma srednjoškolaca, kroz dvije pjesme.

Predsjednik limene glazbe, Branko Družeta, s radošću je predstavio 7 članova limene glazbe koji su je ponovno okupili 1948. godine, te istaknuo i zamolio da ako netko ima još materijala o glazbi u to vrijeme, da ih podijeli s njim. Četvorica prisutnih “osnivača” dobili su priznanja za ponovno pokretanje nečega što kontinuirano traje već 60 godina, a ima, sudeći po koncertu,  zajamčenu svjetlu budućnost.

Limena glazba Pazin ove je godine odlučila novac namijenjen za čestitke, te nešto novca ušteđenog na režijskim troškovima, donirati svojim budućim susjedima u prostorima bivše vojarne Veli Jože u Pazinu, Društvu tjelesnih invalida Pazin, za uređenje prostora.

Kako je Mirku Cetinskom bio rođendan, voditelj Emil Daus pozvao ga je da primi rođendanski poklon, ali i da otpjeva još jednu pjesmu, O sole mio, po čijoj je izvedbi nadaleko poznat, što je Mirko s veseljem, na opće zadovoljstvo publike i učinio.

Koncert je završio već spomenutim Radetski maršem, ali izvedenim zajedničkim snagama limenjaka i njihove publike – dirigent Robert Rosanda odlično je vladao štapićem i dirigirao publikom i glazbom u isto vrijeme.

Kao dobrim članom ili bar prijateljem Limene glazbe Pazin pokazao se i kućni majstor spomen doma koji se pobrinuo za pravi svjetlosni spektakl tokom koncerta. Za odličan razglas su se pak brinuli Saša Farkaš i Edi Stepčić iz tvrtke “Pro Music” iz Pazina.

6 komentara na “60 godina limenjaka u Pazinu”

 1. sf napisao:

  Eko “I” san te bila gledat.

  Super je bilo, ugodna atmosfera, publika za akciju, gosti pravi pogodak, sve 5.
  – a da malo promjenite ono ča vidimo svake godine na istoj stvari, akcija iz publike, stanka – sretan Božić…. dajte malo mašti na volju, pa ima Vas.
  Želim Vam sve najbolje u novoj 2009. godini, sa porukom ruke na muke – moramo sredit zajedničke prostorije, uselit – storit grande otvorenje novih prostorija (neki zajednički projekt!) i storit feštu ali sve u krugu “Vojarne” (stvarno je vrime da kambijamo ime).
  Admin pomoć.

  Pozdrav i sretno.

 2. dvorana napisao:

  Mislim da ćemo morat sagradit novu dvoranu, ova je postala premala za sve ljude željne nastupa limene glazbe:) Svaka čast!

 3. ivy napisao:

  Bila sinoc na koncertu, i mogu slobodno reci da me koncert razocara.
  Izgledalo je kao da je sve skupa navjezbano u najvise mjesec dana.
  Mislim da se ovaj put nisu bas potrudili.
  Svaka cast Mirku Cetinskom i klapi Kažun koji su na neki nacin “spasili” koncert.

  1. muzicar napisao:

   obrazlozi…

 4. ja napisao:

  Svaka čast limenoj, ni lako odsvirat tako dobro s obzirom na to da nisu svi stalno u Pazinu i teško ih je svih skupit u isto vrime. Samo tako napred!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.