600 tisuća kuna bespovratnih poticaja za “Inspirit Fantasy park”

2Nakon mjeseci iščekivanja, Ministarstvo turizma konačno je jučer objavilo popis projekata koji će dobiti bespovratne poticaje od novca koji je sakupljen od prvih naplaćenih naknada za turističko zemljište. Od 19,7 milijuna kuna poticaja, nešto više od osam milijuna kuna vraća se u Istru kroz 14 različitih projekata. Inače, Istra je i najviše uplatila u ovaj fond budući da istarske turističke tvrtke imaju najviše površina pod turističkim zemljištem. Radi se o 60 posto od ukupno prikupljenog novca. Ostatak je raspoređen općinama, gradovima i županiji gdje su naknade naplaćene, piše Glas Istre.

Najviše novca dobiva Poreč, i to dva milijuna kuna za uređenje plaže kod hotela Zagreb te između uvale Brulo i rta Bare. Milijun kuna dobiva Labin za svoj projekt podzemnog grada, a po 600 tisuća kuna županijski biciklistički park koji će se realizirati kod Grožnjana, buzetski projekt aktivnog turizma pod nazivom Buzet-Outdoor, pazinski tematski i zabavni park “Inspirit Fantasy park” te medulinski Meduliactiv park.

Pola milijuna kuna ide Istarskoj županiji za njezin projekt istarskih plaža koji podrazumijeva izradu elaborata i idejnih rješenja uređenja plaža, 450 tisuća dobiva Grad Novigrad za javno golf vježbalište Mujela, 400 tisuća Grad Pula za projektnu dokumentaciju plaže Hidrobaza, 380 tisuća ponovno Grad Novigrad za uređenje plaže Rivarela s ugostiteljskim objektom i kupališnim molovima, 300 tisuća Istarska županija za projekt razvoja infrastrukture malih kampova te oko 200 tisuća Grad Vodnjan za multimedijalni centar Torcio.

Grad Umag dobio je 250 tisuća za pripremu dokumentacije za polivalentnu dvoranu Stella Maris, dok 200 tisuća kuna ide Općini Pićan za pripremu javne turističke infrastrukture tog mjesta.

Više u tiskanom izdanju glasistre.hr

1 komentar na “600 tisuća kuna bespovratnih poticaja za “Inspirit Fantasy park””

  1. bljak napisao:

    Svima po malo, nikom ništa. Struskat će se za izradu tobožnjih idejnih projekata koji će onda skupljat prašinu. Veseli samo “projektanti”

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.