Financijski izvještaji gradskih manifestacija

RimanicPazinsko gradsko poglavarstvo je na svojoj 91. sjednici prihvatilo Izvještaje o realizaciji programa obilježavanja „Dana Grada“, „RIM-a“ i rujanskih svečanosti, te donijelo nekoliko zaključaka o kreditiranju malih poduzetnika na području Grada Pazina.

Za program obilježavanja Dana Grada utrošeno je 84.374,82 kune što je nešto više od planiranih 70.100 kuna. Realizirani su svi najavljeni programi osim odbojkaškog turnira za djevojčice.
Gradonačelnik Rimanić rekao je da je ovogodišnji bogat i raznovrstan program Dana Grada naišao na pozitivne kritike javnosti. Pohvalio je posebno izdanje letka „Pazin na dlanu“, ali istovremeno i uputio kritiku što se stalo se sa objavljivanjem tog informativnog materijala.
Ferdinand Tončinić je uz pohvale realiziranim programima podsjetio da je uz navedene aktivnosti bilo i drugih izdataka koji su se trebali naći u izvještaju, primjerice troškovi svečane sjednice Gradskog vijeća te priznanja i nagrada koja su uručena povodom Dana Grada i zaključio: „Ovo nije konačna cifra koju će Grad isplatiti!“

Za tradicionalni blagdan „RIM“ iz gradskog je proračuna utrošeno 200.935,70 kn. Uz bogat sportski program, najviše, gotovo polovicu ukupnog iznosa izdvojeno je za koncertne nastupe Tonyja Cetinskog (51.420 kn), Coctails banda (20.250 kn) i Lidije Percan (25.000 kn).
I ovaj gradski izdatak prokomentirao je Ferdinand Tončinić koji smatra da koliko god je „RIM“ važan, ipak je izdvojeni iznos pozamašan, te predložio da se ubuduće više angažira na traženju sponzora koji bi sudjelovali u sufinanciranju ovog blagdana.

Sportski program povodom rujanskih dana su osim Grada koji je izdvojio 30.000 kuna, sufinancirali i Istarska županija sa 30.000 kuna te Zajednica sportskih udruga sa 17.100 kuna.

Poglavarstvo je prihvatilo Izvještaj o prijavama šteta od elementarne nepogode koja je zbog ovoljetne suše proglašena na području cijele županije.
Povjerenstvu za procjenu štete prijavljeno je šteta u ukupnom iznosu od 12.838.431,53. Najveća šteta u fizičkom obimu je bila na kukuruzu, prijavljeno je ukupno 583 tone, dok je financijski najveća šteta zabilježena na grožđu od 2.852.663 kune.
Kako prijavljena šteta premašuje 20% prošlogodišnjeg gradskog proračuna poljoprovrednici Pazinštine imaju pravo na obeštećenje iz državnog proračuna, no prema iskustvima iz ranijih godina te su naknade u vrlo malom postotku.
Gradonačelnik Rimanić je izrazio nadu da će Ministarstvo poljoprivrede oštećenima isplatiti razumnu naknadu.

Zbog velikog interesa poduzetnika za kreditnim sredstvima i dobrih dosadašnjih iskustava, Poglavarstvo je donijelo odluku za pokretanjem nove kreditne linije za poticanje malog gospodarstva pri čemu će Grad sufinancirati kamatnu stopu sa 2%.
Utvrđeni su prioritetni programi poput inovacija, uvođenja novih tehnologija, izvoza i zapošljavanja te namjena kredita.
Poslovnim bankama uputit će se zahtjev za ponudu kredita u ukupnom iznosu od 2 milijuna, a najpovoljniju ponudu izabrat će Povjerenstvo u sastavu Neven Rimanić, Edi Ćus i Hani Pilat. Zadaća Povjerenstva je i da razmotri zahtjeve poduzetnika za kreditima i utvrdi koji od njih udovoljavaju kriterijima za sufinanciranjem kamatne stope.

Osnovano je i Povjerenstvo za nabavu izrade glavnog i izvedbenog projekta Doma za starije i nemoćne osobe čime se nastavlja sa pribavom potrebne dokumentacije za gradnju Doma. U ovo su Povjerenstvo imenovani Edi Ćus, Mirjana Krsnik i Boris Demark. Vrijednost nabave je 770.000 kuna, a sredatva su osigurana u proračunu Grada Pazina i Istarske županije. Na oprez oko planirane vrijednosti ove nabave ukazao je Ferdinanad Tončinić i upitao da li je ovo stvarna cijena ili samo procjena, na što mu je pročelnik Demark odgovorio da će tržište pokazati koliko je cijena realna.

Dario Brajković
„Radio 052“

3 komentara na “Financijski izvještaji gradskih manifestacija”

 1. Anonimno napisao:

  najviše, gotovo polovicu ukupnog iznosa izdvojeno je za koncertne nastupe Tonyja Cetinskog (51.420 kn), Coctails banda (20.250 kn) i Lidije Percan (25.000 kn).

  dobro je samo neka je KRUHA I IGARA!
  više igara nego kruha, ali koga je to briga…..ulupat 100.000 kuna za dve tri ure svirke na trgu je za pazinsku siromaštinu prilična pizdarija….ali ki smo mi da nas se pita?????????????????

 2. Serđo napisao:

  Ma, mislin da se ipak oko takvih stvari ljude indirektno i direktno pita. Svi kukaju kako je Rovinjska noć super, Bartulja, Vidova i ča sve ne.. Da i Pazin mora ima takvu feštu.. i sad se najdeš ti tu govorit da to ne treba i da su hićeni šoldi?!
  Da li si vidi ljude koji su se do 2-3 ujutro zabavljali po trgu?
  Da li si i ti ču pozitivne komentare o ovogodišnjen zabavnom programu RIM-a?
  Ne?!
  ..pa di ti živiš..

 3. Anonimno napisao:

  za Coctailse i nebin da te solde ali za Tonija definitivno.. ovogodišnji Rim je meni bi najbolji dosad… puno je ljudi došlo samo zbog Tonija…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.