7.’‘Gastro okusi Istre’’ u Pazinu

2Danas je u Pazinu u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije održana tiskovna konferencija, kojom je najavljena 7. manifestacija „Gastro okusi Istre“. Organizatori manifestacije su Obrtnička komora Istarske županije i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije.

Domaćin je Udruženje obrtnika Pazin. Glavni pokrovitelji su Grad Pazin i Turistička zajednica središnje Istre, a pokrovitelji Hrvatska obrtnička komora i Turistička zajednica Istarske županije.

Predsjednik Komore Mario Paliska zahvalio je svim partnerima u organizaciji, te istaknuo kako je cilj manifestacije promocija ugostiteljstva i autohtone kuhinje. Naglasio je i kako je ona logičan nastavak dovršenog „Istra Gourmet Toura“, koji se odvijao početkom godine.

Najavio je promotivni dio, u kojem će predstavnici svih sedam istarskih udruženja obrtnika pripremati jela, koja će, uz vina i ostale visokovrijedne proizvode, posjetitelji moći degustirati kupnjom tanjura i čaše (po cijeni od 50 kn), koji će kupcima ostati kao suveniri.

Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić istaknuo je zadovoljstvo što je upravo Pazin domaćin manifestacije. Naglasio kako je Pazin uvijek otvoren za slične inicijative, te istaknuo dobru suradnju s Udruženjem i Komorom.

Predstavnik domaćina Željko Šperanda najavio je i ostala događanja pod nazivom „Pazinski samanj 1860.“, koja će evocirati vremena prvog spomena sajmovanja u Pazinu. Najavio je prezentacije tradicijskih obrta, „Tržnicu kao nekad“, pripremu supe iz najveće bukalete na svitu, sajam antikviteta, ples uz gunjce po domaće, fešte po pazinskim oštarijama, turnir sa starin balotami, kočiju sa zapregom… Održat će se i izložbe „Posude iz starih kužina“ (Muzej Grada Pazina“), „I nakon 100 gosine“ (Likovna galerija Pazin) i Foto – ex tempore izložbu „Pazinski samanj nekad i danas“. Također, održat će se i predavanja o povijesti proizvodnje vina i ugostiteljstva u Pazinu.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.