7. Poreč Dox donosi nove tečajeve obrade i animacije fotografije

U tijeku su pripreme za sedmi po redu Poreč Dox. Međunarodni festival dokumentarnog filma, za koji filmove bira Đelo Hadžiselimović, u porečkom će se kinu održati od 6. do 11. studenog 2017. Osim vrhunskih dokumentaraca po Đelinom izboru, raznolikog off-programa i odličnih koncerata, Dox ove godine nudi i nove edukacije, a sve još jednom organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

U glavnom programu 7. Poreč Doxa naći će se deset dokumentarnih filmova recentne domaće i strane produkcije, a više o selekciji i popratnim festivalskim sadržajima bit će poznato tijekom idućeg mjeseca. I dok pripreme za 7. Poreč Dox traju, prijave na edukacije koje će se održavati u drugoj polovini listopada već su počele.

Svi koji su oduvijek željeli snimiti film, ali možda nisu imali uvjete ili pak potrebno znanje, doći će na svoje na tečaju animacije fotografije. Polaznici će tijekom tečaja na naprednijoj razini svladati programe Adobe Photoshop, Premiere i After Effects, čime će dobiti cjelovitu podlogu za budući samostalni rad. Zadatak za polaznike tečaja bit će od animiranih fotografija snimiti film o Poreču, a završni radovi bit će prikazani u programu 7. Poreč Doxa. Kako bi uspješno napredovali kroz tečaj, od polaznika se očekuje osnovno znanje rada u Photoshopu i – ideja za film.

Za početnike u svijetu fotografije, ili pak one koji svoj rad žele podići na višu razinu, Dox donosi i tečaj obrade fotografije u Adobe Photoshopu. Ovaj će tečaj, osim fotografima početnicima, dobro doći i svima koji se privatno ili profesionalno susreću s grafičkim oblikovanjem, poput budućih studenata srodnih područja, (digitalnih) marketingaša i ostalih kreativaca.

Tečajeve će voditi međunarodno priznati fotograf i pedagog Rajko Bizjak iz Slovenije, koji je već predavao na Dox edukacijama, te animator i crtač stripova Ronaldo Peharec iz Hrvatske.

Prijave na tečajeve otvorene su do 11.10., no kako je broj mjesta ograničen, zainteresirani se pozivaju da se prijave što prije. Više informacija dostupno je na webu Pučkog otvorenog učilišta Poreč (http://culture-vision.com/hr/aktualnosti/tecajevi/tecaj-animacije-i-obrade-fotografija), a za najnovije vijesti o 7. Poreč Doxu pratite Facebook stranicu Poreč Dox (https://www.facebook.com/PorecD0X).

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.