800 tisuća kuna projektu zaštite istarskog goveda

BoškarinOdlukom župana Ivana Jakovčića odobrena je isplata 800 tisuća kuna Agenciji za ruralni razvoj Istre – AZRRI iz Pazina za projekt “Trajna zaštita istarskog goveda gospodarskim iskorištavanjem u sustavu ruralnog razvitka Istre”. Projekt se provodi u suradnji sa Savezom uzgajivača istarskog goveda iz Višnjana, Agronomskim fakultetom iz Zagreba i stručnim institucijama iz talijanske regije Toscana.
AZRRI je krajem prošle godine sklopio ugovor o trogodišnjem zakupu prostora u kojem je Puris u Pazinu imao klaonicu papkara. Za taj objekt, u kojem bi se obavljalo rasijecanje i prerada mesa istarskog goveda, treba izraditi tehnološki
projekt, prostor gradevinski adaptirati i nabaviti opremu.

Ukupna bi ulaganja bila oko 2,5 milijuna kuna, a AZRRI će tražiti i kredit od županijskog Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma.
Za rashode koje je napravila Istarska regionalna energetska agencija za energetsku djelatnost IRENA iz Labina župan
je odobrio isplatu 440 tisuća kuna iz županijskog proračuna. IRENA je odlukom Županijske skupštine osnovana u travnju
lani s temeljnim kapitalom od 250 tisuća kuna, a njen je jedini osnivač Županija.
Za sufinanciranje projekata: “Centar za mlade”, “Medijski aktivizam”, “Mislim, djelujem, unapredujem”, “Jačanje kapaciteta
mladih za proces osmišljavanja strategije održivog turizma na lokalnoj razini” i “3ska da se i mladi čuju” odobreno je 120 tisuća kuna županijskog novca. Radi se o projektima udruge ZUM iz Pule koja je osnovana 2001. da bi poticala zapošljavanje i stručno usavršavanje mladih.

Selvina Benić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.