Održan 9. Istarski zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso paese

I ove je godine, deveti put zaredom, u organizaciji Katoličkoga društva prosvjetnih djelatnike Istre mons. Antuna Heka, a pod pokroviteljstvom Istarske županije, održan Istarski zavičajni kviz Krasna zemljo-Meraviglioso paese za učenike osnovnih i srednjih škola naše županije. Tema je i ovogodišnjega kviza bila istarska povijest, ali s posebnim osvrtom na Vodnjan (geografija, povijest i kultura) i kažune. Na Kvizu je sudjelovalo ukupno 31 škola, 17 osnovnih škola i 14 srednjih škola, te 29 mentora, prof. Povijesti.

Domaćin je ovogodišnjega natjecanja bila Osnovna škola Vodnjan – Scuola elementare Dignano. Nakon pozdravnih riječi predsjednika KDPDI-ja mr. sc. Daniela Bogešića i pročelnika Upravnoga odjela za kulturu Istarske županije Vladimira Torbice, slijedio je kulturni program koji su pripremili učenici i učitelji vodnjanske osnovne škole, hrvatskoga i talijanskoga odjela.

Potom je započelo samo natjecanje koje se provodi u dvama dijelovima: rješavanje ispita, koje je ove godine provedeno on-line, i rješavanje terenskih zadataka.

Učenici su u paru rješavali ispit, rastrčali se po terenu rješavajući terenske zadatke i zadovoljno se vratili u školu na proglašenje rezultata.

U kategoriji osnovnih škola 1. mjesto osvojili su: OŠ Divšići; učenici: Emil Vitasović i Matias Šugar; mentor: Darian Divšić; 2. mjesto: OŠ Marije i Line Umag; učenici: Emil Sušanj i Filip Mikolčević; mentorica: Lidija Lešić; 3. mjesto: OŠ Vodnjan – SE Dignano; učenici: Elisabetta Borghetti i Chiara Bonassin; mentor: Stefan Aleksić.

U kategoriji srednjih škola 1. mjesto zaslužili su: SŠ Vladimira Gortana Buje; učenici: Leo Kojčinović i Filip Folo; mentor: Aljoša Sirotić; 2. mjesto: Gimnazija Pula; učenici: Leonard Vuković i Vedran Popović; mentor: Alen Tafra; 3. mjesto: SŠ Buzet; učenici: Dilan Kontić i Ernest Nežić; mentor: Božo Tolušić.

Natjecanje je završilo podjelom nagrada, koje je nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručila Patricia Percan, pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, i zajedničkim fotografiranjem, uz najavu jubilarnoga, 10. Kviza iduće godine.

 

9. ISTARSKI ZAVIČAJNI KVIZ KRASNA ZEMLJO – MERAVIGLIOSO PAESE, VODNJAN, 11. listopada 2019.

Organizator: Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka, Pazin

Pokrovitelj: Istarska županija

Domaćin: OŠ Vodnjan – SE Dignano

Broj prijavljenih škola: 31(17 OŠ, 14 SŠ)=62 učenika i 29 mentora, prof. Povijesti, iz Istarske županije

Ciljevi Kviza: popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njena očuvanja, kao i promicanje zavičajnoga identiteta

Tema ovogodišnjega Kviza: Pregled istarske povijesti s posebnim osvrtom na Vodnjan (geografija, povijest, kultura) i kažune

Nagrađeni:

  1. mjesto; mentor: Darian Divšić; škola: OŠ Divšići

Učenici: Emil Vitasović i Matias Šugar

  1. mjesto; mentor: Lidija Lešić; škola: OŠ Marije i Line Umag

Učenici: Emil Sušanj i Filip Mikolčević

  1. mjesto; mentor: Stefan Aleksić; škola: OŠ Vodnjan – SE Dignano

Učenici: Elisabetta Borghetti i Chiara Bonassin_

  1. mjesto; mentor: Aljoša Sirotić; škola: SŠ Vladimira Gortana Buje

Učenici: Leo Kojčinović i Filip Folo

  1. mjesto; mentor: Alen Tafra; škola: Gimnazija Pula

Učenici: Leonard Vuković i Vedran Popović

 

  1. mjesto; mentor: Božo Tolušić; škola: SŠ Buzet

Učenici: Dilan Kontić i Ernest Nežić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.