9. tjedan psihologije u Istri

Društvo psihologa Istre obilježava 9. Tjedan psihologije u Hrvatskoj od 15. do 21. veljače u više gradova i mjesta Istarske županije.
Budući da je osnovano 1953., Hrvatsko psihološko društvo 20. veljače slavi 63. rođendan.

Tijekom Tjedna psihologije zajedno s regionalnim društvima psihologa Hrvatsko psihološko društvo prikazuje široke i različite mogućnosti kojima psiholozi i psihologinje mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Jedan od važnih ciljeva Tjedna jest i razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja trebaju usluge usluge psihologije. Zato je cilj tijekom Tjedna psihologije pokazati svu širinu struke kroz različite vidove njezine primjene u zajednici te kroz rad sa zdravim pojedincima i skupinama. U 8. tjednu bilo uključeno preko 474 sudionika, s preko 600 događanja na oko 312 lokacija u 86 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

Više informacija potražite na http://www.psihologija.hr/tjedan-psihologije.html.

Društvo psihologa Istre – Associazione psicologi dell’Istria osnovano je prije 17 godina. U proteklih godinu dana u sklopu osposobljavanja Stožera zaštite i spašavanja, Zapovjedništva civilne zaštite i Vatrogasnog zapovjedništva u Puli je održano predavanje za Istarsku Županiju na temu „Psihološki aspekti ponašanja u kriznim situacijama“; započeta je suradnja Istarskom županijom u području evaluacije provedbe projekata u zdravstvu i socijalnoj skrbi; nastavljena je suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu koje je održan niz predavanja/radionica za gospodarstvenike; održano je predavanje mr. sc. Marka Rojnića na temu Razumijevanje filma: Od folk psihologije do kognitivne (neuro)filmologije; predavanje Korada Korlevića na temu “Programi za darovite: prikaz modela sustavne brige za darovite u svijetu”; u suradnji sa Zelenom knjižnicom promovirana je knjiga poznatog pulskog psihologa Dževdeta Hadžiselimovića “Klima se mijenja, a mi…”; a u Umagu su održana 2 okrugla stola: „Mentalno blagostanje – što nas udaljava od mentalnog blagostanja“ i „Biti mlad i siguran u prometu“.

Više informacija potražite na www.dpi.hr . Za dodatne informacije možete se javiti predsjednici Društva psihologa Istre Kristini Pauro na [email protected] ili [email protected].

Program aktivnosti u Pazinu:

ŠTO: Promocija knjige kolege Dzeveta Hadžiselimovića „Klima se mijenja, a mi…“
TKO: autor Dževdet Hadžiselimović, Vesna Rusijan Ljuština, Toni Erdfeld
ZA KOGA: učenike, nastavnike, predstavnike udruga koje se bave zaštitom okoliša i mladima
GDJE: Plava dvorana Gimnazije i strukovne škola Juraj Dobrila Pazin
KADA:16.02.2016.
SATI: 13:00

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.