Adrenalinski spektakl koji se ne propušta: Kako je Red Bull Air Race doputovao iz Chibe u Rovinj

2Proliveni se šampanjac na uzletištu u Chibi još nije ni osušio, a avioni su već na putu za Rovinj gdje će se 30. i 31. svibnja pokazati u punom sjaju.

iPazin portal je medijski pokrovitelj Red Bull Air Race-a u Rovinju.

Na put dug 9.000 km osim aviona krenula je i sva druga oprema Red Bull Air Race svjetskog prvenstva: pobjedničko postolje, Race Club, hangari, zračna vrata i sva oprema za mjerenje vremena i TV produkciju. Sve je to trebalo prebaciti iz Japana u Rovinj, a vremena je između dviju utrka vrlo malo.

Malo, ali dovoljno, jer procedura je već dobro uvježbana. Avioni i oprema u Chibi su ukrcani u dva Boeinga 747 koji su preko Moskve doletjeli do Graza. Malena zračna luka na svojoj pisti nije navikla na tako velike avione pa su slijetanje i istovar u Grazu bili prava mala atrakcija. Kad avion sleti, iskrcaj traje oko dva sata, a oprema se iz divovske utrobe Boeinga 747 seli u kamione kojima putuje do Rovinja.

Po dolasku u Rovinj, sve počinje ispočetka. Aerodrom, Race Club, hangari, zračni piloni i sve što čini Red Bull Air Race iznova niče u drugome gradu, na drugome kontinentu, tisućama kilometara daleko, u svega nekoliko dana.

FB event: Red Bull Air Race Rovinj

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.