Akcija Crvenog križa s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine

Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo, Zagreb je nositelj projekta „Osnivanje savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine“. Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je jedan od provoditelja projekta.


Cilj projekta je smanjiti utjecaj promjenjivih rizičnih čimbenika koji dovode do povećanja tjelesne težine. Svrha projekta je promicanje i primjena znanja o važnosti poželjne tjelesne težine. Korisnici projekta su odrasle osobe u dobi od 19 do 65 godina i osobe starije dobi iznad 65 godina.
Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin organizira 22.03.2012.g. od 8.00 do 10.00 sati u prostorijama Crvenog križa Pazin (Prolaz Ernesta Jelušića 2, Pazin) besplatno mjerenje tjelesne težine i visine, opsega struka, šećera u krvi, krvnog tlaka i izračunavanje indeksa tjelesne mase s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine.

Osobe koje budu zainteresirane moći će dolaziti u Savjetovalište i raditi u malim grupama pod stručnim vodstvom patronažne sestre s ciljem usvajanja pravilnog odnosa i navika prema redovitoj i uravnoteženoj prehrani kao i tjelesno aktivnom načinu života.

Aktivnostima koje će se organizirati: edukativna zdravstveno odgojna predavanja, akcije mjerenja pokazatelja ocjene stanja uhranjenosti i rizika za razvoj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, rad u grupama i sl. želi se podići razina svijesti ljudi o važnosti poželjne tjelesne težine, spriječiti posljedice po zdravlje koje nastaju zbog povećanja tjelesne težine, te poticati osobe s prekomjernom tjelesnom težinom na smanjenje i održavanje smanjene težine.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.