Aktivnosti DTI Pazin povodom Međunarodnog dana žena

Društvo tjelesnih invalida Pazin i ove godine obilježava 8. ožujka – Međunarodni dan žena. Ovom bismo prigodom željeli ukazati na djevojke i žene – osobe s invaliditetom kao na posebnu kategoriju osoba s invaliditetom radi povećanog rizika od isključenosti iz društva, te želimo podržati njihovu afirmaciju u društvu kao i afirmaciju svih ostalih žena.

Aktivnosti DTI Pazin povodom Međunarodnog dana žena:

  • U srijedu 04.03.2009. članovi DTI Pazin sudjelovati će u Puli na okruglom stolu koji na temu „Prava i obveze žena s invaliditetom“ organizira Društvo distrofičara Istre.
  • U četvrtak 05.03.2009. u 11,00 sati izaslanstvo Društva posjetiti će Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Brkaču gdje će se upoznati s ustrojem Doma i družiti s njegovim štićenicima.
  • U subotu 07.03.2009. u konobi „Pod Čripnjom“ u Svetom Petru u Šumi sa početkom u 16,00 sati održati će se Večer pjesme i poezije.

Pozvani su svi članovi DTI Pazin, brojni gosti, a muške članove Društva potaknuli smo na pisanje poezije koju će te večeri čitati članicama Društva i ostalim gostima večeri.
Posebne gošće biti će poznate istarske pjesnikinje Nada Galant iz Žminja i Marija Banko iz Tinjana, a pridružiti će nam se i učenici područne Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Sv. Petra u Šumi koji će također recitirati pjesme na temu Dana žena.

• Predsjedništvo DTI Pazin uskoro planira posjetiti svoju članicu Nikolinu Gržetić iz Cerovlja koja je prije 4 godine teško stradala u prometnoj nesreći i od tada je u komi. Nikolina se trenutno nalazi na liječenju u Krapinskim Toplicama gdje joj je potrebna 24-satna njega i pomoć.
Ovim posjetom želimo podržati Nikolinu na putu ka oporavku i pružiti potporu njenoj obitelji

Nadamo se da ćete adekvatno i u skladu sa svojim mogućnostima popratiti najavljene aktivnosti. Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na 091/595 -1679.

U očekivanju Vašeg dolaska, srdačno Vas pozdravljamo.

PREDSJEDNIK DTI Pazin
Gracijano Turčinović

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.