Aktualni sat Gradskog vijeća

Kao upravitelj gradskih parkirališta biste li bili voljni višekratnim dobrovoljnim darivateljima krvi dodijeliti besplatne godišnje parkirne karte?“ upitao je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Valter Milohanić.

Pitanje je uputio direktoru komunalnog poduzeća „Usluga“ d.o.o. Draganu Šipraki koji nije bio nazočan pa se odgovor očekuje na nekoj od slijedećih sjednica vijeća.

Milohanića je zanimalo i da li najmoprimac restorana u Kaštelu plaća zakupninu te zašto do sada taj objekt nije otvoren iako se to najavljivalo još tijekom ljeta.

Gradonačelnik Krulčić rekao je da se sve odužilo zbog nedavno otkrivenih arheoloških nalaza te zbog administrativnih zavrzlama. Podsjetio je da POU Pazin protiv bivšeg zakupca restorana vodi sudski spor zbog naplate potraživanja kao i na radove na spoju kanalizacije i izgradnji oborinske kanalizacije koji su odgodili otvaranje restorana. Da li zakupac plaća najam gradonačelnik je obećao provjeriti i odgovoriti Milohaniću na slijedećoj sjednici Vijeća.

Renato Kalac i Stanko Mališa zanimali su se za sigurnost prometa prije svega pješaka na području Grada. Kalac je podsjetio na svoje vijećnićko pitanje koje je uputio početkom godine, a tiče se sigurnosti ulaska odnosno izlaska sa parkirališta iza autobusne stanice. Kalac također smatra da postoji cijeli niz nelogičnosti prometne signalizacije te ga zanima da li se provode mjere za njeno poboljšanje.

Mališu je također zanimalo kada će doći do modernizacije pješačkih prijelaza prije svega u blizini školskih objekata.

Gradonačelnik se složio sa Kalcem i Mališom i naglasio da je „…sigurnost prije svega!“, ali i podsjetio da većina frekventnijih cesta u gradu nije u ingerenciji grada Pazina već Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta te da je za svaku intervenciju potrebna njihova suglasnost i odobrenje.

I Komunalni pročelnik Maurović rekao je da treba poštivati nadležnosti ŽUC i HC na pojedinim cestama. Nedavno je napravljena snimka stanja prometne signalizacije u gradu kojom je utvrđeno 29 kritičnih točaka te se radi na njihovom uklanjanju.

S predstavnicima pazinske Policijske postaje dogovoreno je da će se na izlazu s parkirališta iza autobusnog kolodvora postaviti znakovi nailaska na pješačku zonu i znak ograničenja brzine na 20 km/h.

Tomislava Čubrića zanimale su aktivnosti radnog tima za suzbijanje opijanja kod mladih. „Da li taj tim uopće radi?“, pitao je Čubrić.

Pročelnik Boris Demark podsjetio je na sastav i ciljeve tog stručnog tima koji se sastao više puta, a o njihovim aktivnostima vijećnici će dobiti opširniji pismeni odgovor.

 

Dario Brajković
Radio Pazin

2 komentara na “Aktualni sat Gradskog vijeća”

  1. koment napisao:

    S predstavnicima pazinske Policijske postaje dogovoreno je da će se na izlazu s parkirališta iza autobusnog kolodvora postaviti znakovi nailaska na pješačku zonu i znak ograničenja brzine na 20 km/h.

    –bolje da se ograniči brzina kod skretanja u lidl. Pošto je tamo postavljen blesavi pješački prijelaz nesreća će se desit prije ili poslije ako se ne ograniči brzina vožnje.

  2. TheMan napisao:

    Slažem se s komentom. Tamo poli LIDLA nanke Ben Đonson ne bi riva pasat pješački kad doleti vetura iz smjera st.Pazina

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.