Aktualni sat Gradskog vijeća

Zgrada općineGradski su vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nadležnima uputili broja pitanja. Kao i obično istupili su nezavisni Valter Milohanić i Dragan Družeta, HDZ-ovci Stjepan Gabrić i Marija Ivić Kačan, umirovljenik Danilo Vadanjel te IDS-ovci Martin Čotar i Davor Sloković.

Milohanić je podsjetio na obećanje Gradonačelnika da će se pri svakoj izgradnji u gradu nogostupi i pješački prijelazi prilagoditi za prijelaz invalidima u kolicima kao i roditeljima s dječjim kolicima, ali se to nije riješilo prilikom nedavne izgradnje nogostupa na Dršćevki.
Ukazao je i na loše stanje na većini dječjih igrališta diljem grada gdje većina sprava uništeno i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost djece.
“U šetnji gradom uočio sam da se od smeća čisti samo Park velikana” rekao je Milohanić i upitao zašto se ne čiste ostali parkovi.

Dragan Družeta nezadovoljan je odgovorom dobivenim od uprave “Usluge” o zagađenju oborinskih i fekalnih voda koje se ispuštaju u Pazinsku jamu. Dragan Šipraka odgovorio mu je da je bilo slučajeva zagađenja vode, ali ne krivicom “Usluge”. Postoje pravni subjekti koji nisu spojeni na kanalizaciju i pročistač, rekao je Šipraka i dodao da to nije u ingerenciji “Usluge” već komunalne i vodoprivredne inspekcije.

Za bolju turističku signalizaciju založio se Stjepan Gabrić. On smatra da bi se trebalo postaviti smjerokaze za most i pješačku stazu kroz Pazinsku jamu, te poboljšati prometnu signalizaciju na nekim punktovima u Gradu.

Marija Ivić Kačan prenijela je pitanje roditelja djece iz Berma, Trabe i Ruhci koja putuju autobusom u školu kada će u tim mjestima biti postavljene čekaonice na autobusnim stajalištima.

Kako teku pripreme za uređenje prostora bivše garaže “Autotransa”? pitao je Danilo Vadanjel koji kaže kako taj prostor na ulazu u grad bode oči svojom neuređenošću, a neki od objekata se već i urušavaju pa predstavljaju i opasnost za građane.

Martina Čotara zanimalo je tko je donio odluku o parkirnim mjestima za invalide na Trgu male fontane i postavljanju prometnog znaka koji zaklanja i nagrđuje pogled na fontanu. Čotar je napomenuo da nema ništa protiv toga jer se i sam borio za prava invalida i olakšavanje njihovog života u gradu, već protiv načina na koji je to izvedeno.

Davor Sloković uputio je ministrici Marini Matulović Dropulić pitanje o skladištenju opasnog otpada od strane tvrtke „Ecooperativa“ iz Matulja u prostorima bivše Pazinke, o izlasku inspekcije na teren, najmodavcu prostora te neinformiranju nadležnih gradskih i županijskih službi o obavljenom očevidu.

Na sva postavljena pitanja odgovorit će se pismeno.

Dario Brajković
“Radio 052”

1 komentara na “Aktualni sat Gradskog vijeća”

  1. Anonimno napisao:

    Točno je, što se tiče nekvalitetnog rješenja nogostupa na Dršćevki. Pitam se tko je od nadzornog organa dopustio Usluzi d.d. da onako traljavo, najblaže rečeno, završi asfalt kod stepenica za u vrtić. Ili je to namjerno ostavljeno nedovršeno, što je vjerojatnije, da si koja majka ili dijete lakše, nedaj bože polome noge. Opravdano se pitam, kada se bude tako nešto dogodilo, koja će osoba imenom i prezimenom odgovarati za takav krajnje neodgovoran propust.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.