Albus: Dugo toplo SF ljeto

albus_ljeto.jpgUdruga za promicanje znanstvene fantastike i fantastike „Albus“ Pazin, poziva sve građane grada Pazina da nam se pridruže u novoosmišljenom eksperimentalnom programu „DUGO TOPLO SF LJETO“ koje je započelo 08.06.2009. i trajati će sve do 01.09.2009.

U sklopu osmišljenog projekta, sami članovi Albusa svaki tjedan uređuju program za sve zainteresirane građane, neovisno jeste li ili ne članovi udruge, sa ciljem da učinimo nešto za sve građane, ali i da pokrenemo Pazin i u ljetnim mjesecima. Želimo Vas upoznati bolje sa ZF i F (SF&F) jer smatramo da se svatko može pronaći u raznoraznim sadržajima.
Svakoga tjedna koordinator zadužen za tu sedmicu priređuje minimalno 2 događanja za apsolutno svakoga tko želi doći, a osim toga nastojati ćemo popuniti i ostale dane kako bi se uspjele izredati sve radionice, igre, filmske projekcije i predavanja koje naša udruga želi predstaviti.

Prvotjedni koordinator je bio Andrej Balde, koji je osim svoja dva događanja uspio dogovoriti još neka. Radilo se je prvenstveno o filmu „The Spirit“ i tzv. „WIZARD ARENI“ (Čarobnjačka Arena ili u slobodnom prijevodu dvoboj čarobnjaka) , a prikazao se je još jedan film, igrala se je strateško- logička igra„UFO – Extraterrestrial“, izlagalo se predavanje o Zmajevima, te se je na kraju tjedna igrao RPG („roll playing game“- slobodni prijevod: igra igranja uloga) pod vodstvom DM-a M. Martinčića Morisa.

Nastojimo i nastojati ćemo komentirati svaki događaj, pa ukoliko nešto propustite uvijek možete pročitati i vidjeti o čemu se radi /radilo, pa da se sljedeći put možete uključiti. Tjedni raspored/ satnicu možete vidjeti klikom na kalendar stranica Albusa (www.istrakon.hr) preko kojeg Vas link spaja na opširniju najavu i opis događanja. Ukoliko nas želite posjetiti, a nesigurni ste o čemu se točno radi (čak i ako se radi o pojašnjenju principa igre ili nekih Vama nepoznatih pojmova) , uvijek nas možete kontaktirati na e-mail ili ostaviti komentar s e-mail adresom ( M. Martinčić Moris / [email protected] , Tea Gregorović/ [email protected]; kontakte ostalih članova možete naći na istrakonovim stranicama pod „Albus“ -> „članovi“ ) .

U toku ljeta možete očekivati radionice s najmlađima i djecom, minimalno jedan SF&F film tjedno, razne igre i predavanja (od kojih zasada najavljujemo predavanje „SF za početnike“ i predavanja na temu SF&F književnosti i filmske umjetnosti Mirka Grdinića, aktualnog predsjednika Albusa, te predavanje „Brodovi i brodski sustavi u Star Wars sustavu“„ M. Martinčića Morisa. Program se održava u klupskim prostorijama na Buraju, na adresi Hrvatski trg 5 u Pazinu , osim ukoliko je naglašeno drukčije. Program je podložan promjenama te organizator ima pravo na eventualne promjene termina.
A sada Vam samo prostaje da nam se priključite u aktivnom i zabavnom ljetu.

Činjenice :
-D&D igra u nekim zapadnim zemljama slovi za poučnu i kreativnu aktivnost kroz igru za sve generacije u kojima se iskristaliziraju i oblikuju socijalno- interaktivne vještine, logičko zaključivanje, snalaženje u neobičnim situacijama, glumačko- interpretacijske vještine, smisao za humor i kreativnost, a sve to kroz igru
-nećete baš svaki dan (poslijepodne/ večer ) biti na moru
-znamo da ništa neznamo- ne dajte da Vas nekakve predrasude ili nedaj Bože stid spriječe u dolasku na događaje
-očekujte neočekivano (nikad neznaš što se neće dogoditi)
-očekujte očekivano ( zabavu i nova poznanstva )
-u zdravu tijelu zdrav je duh – pa se odlijepite od kauča/ležaljke/ljenčarenja i prošetajte do Albusa

Očekujemo Vas u što većem broju.

Kad sunce kaže ljeto, kaže Albus.. Kaže haj´mo…:)))

Tea

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.