Ana Pilat – pobjednica devetog pazinskog festivala mladih pjevača

Deveti pazinski Festival mladih pjevača »All you need is love« okupio je dvadeset i jednu mladu pjevačicu i pjevača iz svih krajeva Istre, odnosno, kako su izračunali organizatori, iz čak 16 općina i gradova. Iako je deveti po redu, posljednji prije ovoga održan je 2004. godine, a pauza od nekoliko godina nastupila je jer je velika dvorana Spomen doma izgorjela u požaru. Publika, pretežno mlada, ispunila je obnovljenu dvoranu i cijelo vrijeme festivala bodrila svoje ljubimce, koji su se pak s pozornice trudili dati sve od sebe, a među natjecateljima bilo je vrlo umješnih i kvalitetnih izvođača koji bi u skoroj budućnosti lako mogli postići uspjeh na domaćoj estradi.
O glavnim nagradama festivala odlučio je stručni žiri, koji su činile Ines Prajo i Arjana Kunštek. Njihovom odlukom, pobjednicom 9. festivala mladih pjevača postala je Ana Pilat iz Motovuna, koja je izvrsno izvela vokalno vrlo zahtjevnu pjesmu Jinxa »Idem tamo gdje je sve po mom«. Druga nagrada žirija pripala je Katarini Mulavdić iz Raše koja je nastupila s pjesmom »Ponesi me«, a treću nagradu osvojila je Iva Islambegović koja je pjevala »Hero«. Za najbolji scenski nastup nagrađena je Valentina Stojnić iz Vabrige, a nagradu publike dobio je Sandi Bibulić, koji je pjevao »Budi uz mene«, praćen ovacijama publike i djevojačkim skandiranjem »Sandi mi te volimo«. Osim nagrađenih, u natjecateljskom dijelu festivala nastupili su još Petra Sinčić, Tina Galant, Barbara Laganis, Ivana Šmorhaj, Ivan Bottezar, Martina Franković, Martina Matić, Anja Černeka, Tedi Grubica, Noelle Benčić, Valentina Flego, Antonela Macuka, Donat Gnjatović, Romina Maurović, Mateo Pilat i Kristina Komar.
Dok su se prebrojavali glasovi i donosile odluke žirija, publiku su atraktivnim nastupom zabavile dvije postave pazinske plesne skupine The Spirit, a osim dvadeset i troje natjecatelja, kao gosti su na samom početku festivalu duet otpjevali Esmeralda Kresina i Matteo Tromba iz Rovinja, a na sredini programa nastupili su Alen Poropat (koji je inače živahno vodio program i najavljivao natjecatelje), Nika Sirotić i Lora Pavletić. Na kraju gotovo trosatnog, ali cijelo to vrijeme prilično zabavnog i, unatoč mladosti izvođača, vrlo kvalitetnog programa, Ana Pilat ponovno je otpjevala pobjedničku pjesmu, i za sljedeću godinu zakazan je ponovni susret mladih istarskih glazbenih talenata. Festival je organiziralo pazinsko Pučko otvoreno učilište.

Davor Šišović
Glasistre.hr

2 komentara na “Ana Pilat – pobjednica devetog pazinskog festivala mladih pjevača”

  1. lana napisao:

    bok ljudi..cestitam ani,katarini i ivi na postignutom uspjehu..vidimo se na mikrofonu 2008..poozzzzeeek!!

  2. max napisao:

    ima tko msn od katarine mulavdić

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.