Andrea Kiršić slavila na Parenzani Cannondale

Aktivni odmor u središnjoj IstriU nedjelju se po brdima i dolinama oko Vižinade, Grožnjana, Oprtlja i Motovuna vozio 15. XC Maraton „Parenzana Cannondale 2011.“ UCI kategorije C1. Biciklisti u kategorijama Elite, U23, Žene, Veterani A (Master 1) i Sport vozili su Classic utrku dugu 80,5 kilometara, dok su Veterani B/C (Master 2/3), Juniori, Kadeti (U17) i biciklisti ketegorije Hobby-tourist vozili na kraćoj dionici dugoj 57,5 kilometra.

Start i cilj utrke bio je na trgu Sv. Jeronima u Vižinadi. Nastupilo je 330 natjecatelja iz Portugala, Srbije, Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Mađarske i Hrvatske. Utrka se bodovala za Kup Hrvatske.

U najjačoj kategoriji Elite slavio je Austrijanac Silvio Wieltschnig koji je od svojeg sunarodnjaka Manuela Pleima bio brži za svega sedam sekundi. Baš kao i u OL Istria MTB touru treće mjesto je osvojio Čeh Robert Novotny. Buzećan Sanjin Sirotić (BGK Tuškanac) osvojio je šesto mjesto i bio je najbolji hrvatski predstavnik među “elitom”.

Izvrstan rezultat ostvarila je Nedešćanka Adrea Kiršić (BGK Tuškanac). Nakon odustajanja na Ol Istria MTB touru pokorila je konkurenciju i sa više do 7 minuta prednosti slavila je ispred Talijanke Menapace Lorenze. Treća je bila Slovenka Ana Zupan.

Slovenski juniori ponovo su bili dominantni u svojoj dobnoj kategoriji i okupirali postolje. Prvi je bio Gregor Dimic, drugi Blaž Kadivec, a treći Rok Korošec. Mateo Franković (BBK Kvarner) je zauzeo 4. mjesto, a pazinski juniori Marko Bertetić i Sandi Bažon (oba BK MTB Istra) šesto i sedmo mjesto.

Čeh Milan Fajt bio je najbrži u konkurenciji Veterana 1. Talijan Olves Savaris je osvojio 2. mjesto ,a 3. mjesto je pripalo Čehu Lubošu Nemecu. Još jedan Čeh, slavio je u konkurenciji Veterana 2. Tomas Cada je bio uvjerljivo najbrži, dok je Veljko Brajković (BK MTB Istra) na 15. mjestu bio najbrži istarski veteran. Visoko 4. mjesto u toj klasi osvojio je Saša Javorovec (BGK Tuškanac). Slovenac Rok Kolar prekinuo je Češku dominaciju kod veterana osvojivši 1. mjesto u konkurenciji Veterana 3. Drugi je bio njegov sunarodnjak Tine Zupan, a treći Čeh Michail Demjanović. Čeh Petr Taticek bio je uvjerljivo najbrži u klasi Sport, dok je u kategoriji Hobby-Tourist slavio Talijan Cristian Poberai. Klaudio Medica (BBK Grožnjan) osvojio je 6. mjesto u konkurenciji rekreativaca.

barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.