Andrea Ružić i Noel Šuran u galeriji Fonticus Grožnjan

Gradska galerija Fonticus Grožnjan otvara samostalne izložbe Andree Ružić ‘‘A mislili ste da ne vidimo dobro’’ i Noela Šurana ‘‘Genetski crteži’‘, 31. kolovoza u 20 sati.

Andrea Ružić rođena je 1983.g. u Rijeci. Nakon završene srednje škole upisuje ALU Beograd, smjer slikarstvo. Tijekom studija izlaže i sudjeluje na dvomjesečnom ljetnom programu razmjene studenata u Firenci. 2007.g. završava ALU Beograd, smijer slikarstvo u klasi prof. Gordana Nikolića. 2008.g.postaje član HDLU Rijeka. Dobitnik je nagrade Grada Grožnjana u sklopu 15.extempore. Izlagala je na nekoliko skupnih izložbi. Živi i stvara u Rijeci.

Noel Šuran  rođen je 12. 10. 1986. godine u Puli. Osnovnu školu polazio u Puli i Pazinu. Srednju medicinsku školu završava u Puli. Studirao je medicinu. Akademiju primijenjenih umjetnosti upisuje 2006. godine. Diplomirao je kiparstvo 2011. s temom „Zvučni oblici – zvučni objekti”. Poslijediplomski doktorski studij kulturne antropologije i etnologije upisuje 2011. godine u Zagrebu. U njegovom umjetničkom radu evidentan je antropološki kontekst. Dugi niz godina bavi se nematerijalnom kulturom, posebice tradicijskom glazbom. Uključen je u nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih i umjetničkih projekata. Zapaženo je sudjelovao na mnogim manifestacijama, susretima, stručnim skupovima, izložbama, smotrama, memorijalima vezanim uz prezentaciju i edukaciju nematerijalne kulture (kao predavač na stručnim skupovima Agencije za odgoj i obrazovanje; kao Suradnik u izradi kulturne strategije Istarske Županije). Osnovao je i vodio glazbene etno skupine Veja, Histriart, i Š.K.a.F. koje njeguju tradicijsku glazbu. Dobitnik je mnogih priznanja (1. nagrada za rad  „Život mojeh nuoneti”, Zaklada Sveučilišta u Rijeci; nagrada za očuvanje i njegovanje nematerijalne kulture, Istarska Županija 2010.) Surađivao sa mnogim glazbenicima. Likovni nastupi: Bol, Cres, Grožnjan, Mrkopalj, Kršan, Labin, Pazin, Rijeka, Savičenta, Viškovo, Volosko, Zagreb, (HR); Beč (A), Szentendre (H); Barcelona (E); Koper (SLO); Beograd, Novi Sad, Senta, Zrenjanin (SRB), Skopje (MK), Brindisi, Bari, Ancona, L’aquila, Lecce, Milano (I), Sofija (BG), Paris (F)… Pored toga učestvovao na mnogobrojnim glazbenim projektima u domovini i svijetu. Živi i stvara na Lindaru u Istri.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.