Anketa u Pazinu: alkohol probalo 9 od 10 đaka viših razreda

Na prevenciji konzumiranja alkohola i drugih ovisnosti treba i dalje raditi, ukazuju rezultati ankete provedene u pazinskoj OŠ Vladimira Nazora, koji su pokazali da je u prošloj školskoj godini alkohol probalo 87 posto učenika šestog, sedmog i osmog razreda te škole, dok je 1998. alkoholprobalo njih 37 posto. Rečeno je to u srijedu na sjednici pazinskog Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih, s koje je upućen još jedan apel djeci i roditeljima.

Osim alkohola, u blagdansko vrijeme javlja se i problem neopreznog rukovanja petardama, pa povjerenstvo poziva roditelje i učenike da pojačaju oprez.

O djelatnostima vezanim za provođenje slobodnog vremena, duhovni život i druge preventivne aktivnosti u Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji, gdje su đaci smješteni u domu, govorila je Zvjezdana Smalić. Roditelji djece koja pohađaju ovaj kolegij dopustili su njihovo testiranje ako nadležni sumnjaju na zloporabu alkohola. Testiranje se ne provodi često, ali ako je test pozitivan, obvezno je pohađanje radionice o štetnosti alkohola i posljedicama njegova konzumiranja.

Povjerenstvo je izradilo letak naslovljen “Prevencijom za zdravlje djece i mladih”, tiskan u dvije tisuće primjeraka, kojim upozoravaju na štetnost konzumiranja alkohola. Lani i ove godine na području Pazina zbog alkohola su se dogodile 23 prometne nezgode s jednom poginulom, dvije teže i 28 lakše ozlijeđenih osoba.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.