Antolović sam sebi dao priznanje za pršut

Vatreno je bilo na sjednici vijeća Općine Tinjan u srijedu koja je potrajala gotovo tri sata. Vijećnici su dobili detaljan izvještaj s proteklog Internacionalnog sajma pršuta (ISAP), koji su na proteklim sjednicama tražili oporbeni vijećnici. Troškovi su bili 325 tisuća kuna, a prihodi 350 tisuća, pa je načelnik Mladen Rajko zaključio da si na zavidnoj organizaciji manifestacije mogu samo zapljeskati, s čime se nikako nije mogla složiti oporba.

Vijećnica Mirjana Fabris (IDS) primijetila je da se u izvještaju nalazi 36 tisuća kuna rashoda prema Agenciji VIB, koja uopće nije bila angažirana na ovogodišnjem ISAP-u. Rajko je odgovorio da je to dug od protekle godine, na što su oporbenjaci ustvrdili da onda izvještaj nije ispravan.
Premda je javno bilo objavljeno da manifestaciju organizira Općina, sada je Rajko ustvrdio da ju organizira tvrtka Cerot (u kojoj Općina ima 25-postotni udio), ali da je dobar dio prihoda i rashoda išao preko Općine. Fabris je upitala zašto su sve “zmišali” da bude netransparentno te kada je održan javni natječaj na kojem je za organizaciju manifestacije odabran Cerot. Načelnik je kazao da je 2010. potpisan ugovor koji je u ime Općine potpisao on sam, a u ime Cerota direktorica Jasmina Cvitan Lakača, koja je ujedno općinska pročelnica.

Fabris je zanimalo i zašto su na ISAP-u dijeljena priznanja Općinskog vijeća bez znanja vijećnika. “Priznanja je izradio županijski Odjel za poljoprivredu”, kazao je načelnik Rajko, na što je vijećnik Dano Červar (IDS) ustvrdio da je prema tome županijski pročelnik Milan Antolović sam sebi dao priznanje.

Červar je zatražio popis sponzora ISAP-a pošto su na manifestaciji bile izvješene velike reklame, pa i one tvrtke predsjednika vijeća Darka Banka, koji pak smatra da je najlakše kritizirati i “ismijavati” trud organizatora te ih je pozvao da se druge godine uključe u manifestaciju.

Grad Pazin sjeo na račun Tinjana

“Iz Grada Pazina su nam bez najave poslali dvije mjenice (zadužnice, op. a.) za dugove dječjeg vrtića”, kazao je načelnik Mladen Rajko, dodavši da su ih time iznenadili. “U teškoj smo financijskoj situaciji”, priznao je Rajko, rekavši da zasad neće s Gradom potpisivati nove ugovore za zajedničke institucije i službe. I Općina Tinjan će od 1. travnja krenuti u ovrhe vlastitih dužnika kojima ovih dana šalju obavijesti.

Vijećnica Mirjana Fabris kontrirala je načelniku da bi se vjerojatno imalo novca za dječji vrtić, vatrogasce ili turističku zajednicu da se općinski novac nije uplaćivao u privatne projekte, kao što je škola u Jakovici.

glasistre.hr

2 komentara na “Antolović sam sebi dao priznanje za pršut”

  1. JureGrando napisao:

    Antolović si je dao priznanje ali si je Rajko zabio autogol. Još malo pa će mu Uskok dati crveni karton.

  2. JureGrando napisao:

    Ča san van reka

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.