Antonela Ferenčić: Samo da me pegule zaobiđu

2Antonela Ferenčić, vozačica pazinske Meridiane Kamen, i u 2013. godini nastavlja s izvrsnim rezultatima koji su je lanjske sezone lansirali u najvišu orbitu u kojoj se nalaze ponajbolji istarski sportaši. Lani je svojim rezultatima zaslužila titulu najuspješnije sportašice poluotoka, a proglašena je i najboljom hrvatskom juniorskom biciklisticom za 2012. godinu.

Ove je godine Antonela u elite seniorskim vodama, a budući da je već osvojila naslov u ciklokrosu i odradila pripreme s reprezentacijom na Brodarici, očito je da će ove godine biti jedna od najozbiljnijih karika ženskog biciklizma u Hrvatskoj.

Lani je bila druga na ciklokrosu, prva na nacionalnom brdskom prvenstvu, druga na prvenstvima na kronometar i cesti te treća u mountain bike cross countryju.

Nedavno je odvozila i prvu cestovnu utrku u susjednoj Sloveniji, gdje je bila druga na Velikoj nagradi Dobrepolja, a nastupom na Memorijalu Zambelli vratila se na najvišu stepenicu postolja.

U planovima za iduću sezonu cilj mi je obraniti naslov nacionalne brdske cestovne prvakinje, osvojiti još poneki naslov, a što se inozemnih planova tiče, ne mogu reći ništa sa sigurnošću, budući da se promijenio izvršni odbor HBS-a – kaže ova 19-godišnja Pazinjanka i učenica Ekonomske škole u Puli.

Kroz cijelu sezonu su me pratile pegule, pa tako i na europskom i svjetskom prvenstvu. Pripremala sam se za EP i na utrci mi je sve išlo super, tokom cijele utrke sam vozila na prvih 10-15 pozicija i nije bilo nikakvih problema do zadnjih 300 metara kad su vozačice ispred mene pale u posljednjem zavoju prije ciljne ravnine. Utrku sam završila na 26. mjestu što je odličan rezultat, ali bio bi znatno bolji da nije bilo tog pada. A što se SP-a tiče, ipak je to teža utrka od EP-a, no uspjela sam cijelu utrku biti u prvoj grupi. Zbog defekta u zadnjih sam pet kilometara zaostala za grupom i, nakon što su mi promijenili kotač, morala ju sama opet uhvatiti što me istrošilo za posljednji uspon i finalni sprint. SP sam završila na 48.
mjestu
– dodaje Antonela.

Raspored utrka još uvijek nije napravljen.

Ponekad zbog škole moram treninge odrađivati sama, ali u većini slučajeva treniram sa seniorima i juniorima iz kluba u pratnji trenera Vinka Polončiča, s kojim imam izuzetno korektnu suradnju. Lani je bila moja posljednja juniorska sezona. Naporno sam trenirala i napredak je bio vidljiv. Nastupila sam i na dvije utrke u Italiji sa seniorskom reprezentacijom, gdje je status ženskog biciklizma potpuno drugačiji nego u Hrvatskoj – kaže Antonela.

Očito je za ovu mladu vozačicu vrijeme na njenoj strani, a za poželjeti je da joj u najboljim godinama i formi sezona protekne bez zdravstvenih i natjecateljskih pegula.

glasistre.hr

foto: Janimal photography – www.janimal.dk

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.