Apel gradonačelniku Pazina – Lakota

LAKOTA PROPADA, POTOK JEDVA DIŠE, U JAMU SE ISPUŠTAJU FEKALIJE, A GRAD ŠUTI

Nakon obilne kiše, prije sedam dana (31.5.2018.), na odlagalištu inertnog građevinskog otpada „Lakota“ otvorila se velika i duboka rupa, a Pazinčica se u potpunosti zabijelila, do čega je, navodno, došlo zbog popuštanja svoda betonskog tunela koji ispod nasute mase sprovodi bujične vode prema Pazinčici.

Izazvana je prirodna i ekološka katastrofa o kojoj su izvijestili gotovo svi relevantni lokalni i nacionalni mediji, dok na web stranicama Grada Pazina (prema uvidu od 6.6. 2018. u 15 sati) nema niti jedne riječi ili slike koja bi dala naslutiti da Grad Pazin, Lakota i Potok stanuju u istom gradu. Lijepo je što su predstavnici gradskih tvrtki i službi ponudili objašnjenja na upit novinara Glasa Istre, ali neshvatljivo je da se Grad Pazin i njegov gradonačelnik u proteklih tjedan dana nisu proaktivno obratili javnosti. Zanimljivo je da volonteri i volonterke Građanske inicijative „Naš Potok“  transparentno i redovito informiraju javnost o situaciji i izvršenim prijavama.

Poštovani gradonačelniče, nedostatak službenih informacija plodno je tlo za nastanak i širenje raznih glasina, zabrinutosti i nepovjerenja. Za početak, i u što skorijem roku, informirajte nas što je Grad Pazin sve poduzeo, što poduzima i što kani poduzeti u nalaženju potrebnih odgovora i rješenja.

Nadamo se i vjerujemo da će Grad Pazin nastojati prikupiti sve potrebne informacije ili koordinirati njihovo prikupljanje od strane relevantnih institucija, a potom i izvijestiti javnost o sljedećem:

–          Što se točno dogodilo 31.5. i zbog čega? Tko je odgovoran?

Iz dostupnih informacija može se saznati da su Hrvatske vode vlasnik podzemnog bujičnog tunela, a Grad Pazin lokacije koju je odredio za odlaganje građevnog otpada te se ista za tu namjenu koristi od 2015, iako je zatrpavanje počelo mnogo ranije. Jesu li oborinske vode u projektu primjereno planirane i izvedene? Što su prilikom gradnje tunela isplanirali i utvrdili projektant, izvođač i nadzor? Je li kanal uopće bio predviđen za nasipavanje, do koje težine i kojim materijalom? Na osnovu kojih se ispitivanja odobrilo da se inertni otpad skladišti direktno iznad vodozaštićenog područja, odnosno na osnovu kojih se ispitivanja pokrenula izrada nekoliko planova za daljnju namjenu Lakote (parkiralište, rekreacija i sl.)?

–          Tko će, kako i u kojem roku štetu sanirati, uključujući štetu kanala, ali i čišćenje vodotoka i podzemlja?

Koje su posljedice ove katastrofe po zaštićeno područje Pazinčice, njegov vodotok, floru i faunu? U kojoj je mjeri stradao biljni i životinjski svijet te koja je količina materijala stigla u podzemlje i je li se unutra nataložila? Kakvi su razmjeri štete i kakve su projekcije buduće štete? U kojem se roku predviđa izrada plana sanacije te početak sanacije?

–          Ukoliko je točno da su Grad Pazin i „Usluga do.o.“ za ovaj problem znali već neko vrijeme, što je konkretno napravljeno da bi se spriječilo ili ublažilo najgore?

Građani i građanke su o bijeloj bujici koja teče u Potok upozoravali još od prije ljeta 2017., a posebice nakon ljeta 2017. kad je bijela bujica bila sve učestalija.  GI „Naš Potok“ je 25.3.2018. kontaktirao Grad Pazin koji im je odgovorio da je Usluga d.o.o. nakon uvida utvrdila da je došlo do zapunjenja taložnice, što je uslijed velikih količina kiše dovelo do procjeđivanja kamenog mulja te je taložnica tada očišćena. Nadalje, šetači/ce izvještavaju da je rupa počela nastajati prije više od mjesec dana, a sve više kola i informacija da je pred mjesec dana izvršen pregled tunela i Lakote o čijim su nalazima izvješteni Grad i Usluga te molimo da nas o tome informirate. Javnost se pita nije li se ova katastrofa mogla spriječiti ili umanjiti pravovremenim ispitivanjima i sanacijom, odnosno barem upozorenjem da je područje nestabilno kad se za to saznalo? Zamislimo da je netko nastradao?

–          Kakva su predviđanja stručnjaka o mogućem daljnjem urušavanju?

Očekuje li se daljnje urušavanje? Postoji li opasnost klizišta i u kojoj mjeri? Što ukoliko urušena i blatna bujica stigne do potoka? Na koji način se Grad priprema za najgori scenarij, s obzirom da vrijeme nije naklonjeno gledanju u nebo?

Kao što vidite, poštovani gradonačelniče, pitanja ima mnogo. Ne morate odgovoriti na sve u istome danu, no Vaša je dužnost pravovremeno i odgovorno komunicirati s javnosti, neovisno o tome je li riječ o negativnim ili pozitivnim događajima.

A kad već pitam, ponovo bih pitala i za fekalije koje su PONOVO 28.5. 2018. te 4. 6. 2018. puštene u Jamu (ponedjeljci).  Fotografije i prijave službama 112 postoje, ne postoji samo jedno: odgovor zbog čega se krivac već godinama ne pronalazi? To je nepojmljivo. I to je NEPRIHVATLJIVO.

Apeliram:

– da na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća dopunimo točku dnevnog reda na kojoj ćete nas izvijestiti o tome što ste poduzeli, s kojim informacijama raspolažete i što dalje namjeravate poduzeti vezano za Lakotu i Pazinčicu, ali i ispuštanje fekalija u Jamu;

– da redovito aktivno i sveobuhvatno obavještavate javnost;

– da u što skorijem roku organizirate javnu tribinu na kojoj će zainteresirana javnost moći postavljati pitanja i dobiti relevantne odgovore.

Zahvaljujem na pažnji i djelovanju,

gradska vijećnica i građanka Pazina,
Suzana Jašić

 

40 komentara na “Apel gradonačelniku Pazina – Lakota”

 1. Anonimno napisao:

  Bravo Suzi!!!

  1. Anonimno napisao:

   Bravo zašto? Jer čita objave potoka po fejsbuku i onda malo isprevrta po tekstu uz brdo patetike?
   Jeftini politicki poeni.

 2. . napisao:

  Aa, puno je Pazinjana proplivalo upravo na potoku ispod Pazina. Ca smo docekali. Tuga i jad.

 3. , napisao:

  Gradonačelnik bi doista trebao dat neki komentar kako će se ovo rješit.

 4. Franjo G. napisao:

  Suzi je potpuno u pravo. Ovakva situacija ne samo da zahtjeva žurne i potpune informacije građanima grada Pazina, ali i šire u Istri. Ovakva situacija zahtjeva i vrlo žurno djelovanje, naročito ako je došlo do oštećenja tunela. Odgovorni u gradu imaju sve informacije ( ako nemaju onda moraju pod hitno podnijeti ostavke) i morali su počet pravilno i žestoko reagirat. Sadašnja razina štete je zanemariva u odnosu na ono što nam se može desiti ako je došlo od oštećenja odvodnog tunela bujice Drazej, kažem ako je jer nam prave informacije odgovorni ne daju
  Dakle Suzi moja puna podrška.
  Moja puna podrška i GI “Naš potok” koja je također od početka ukazivala na problem.

 5. Anonimno napisao:

  Gradonačelnik snosi preveliku odgovornost i vrijeme je da snosi posljedice. Direktor Usluge je očito odgovoran za situaciju na Lakoti i Potoku, a sada još i planira u KOLOVOZU izvoditi radove na mostu Vršić – u periodu najveće turističke najezde ???

 6. tuzna sudba napisao:

  moja podrska isto. di ste sad idsovci? vladate a nis ne poduzimate. kao i uvjek, krivi ljudi…na vlasti…

 7. Anonimno napisao:

  to se zove jahat na tuđim zaslugama, tako da Suzana prst dole.
  meni to izgleda kao da želi zagrabit malo iz vreće fanova od Našega Potoka, osim ako joj oni u tome pomažu, onda prst dole i za inicijativu.

  1. cepeš napisao:

   Kakav prst dolje, ona samo upozorava na problem na koji gradska vlast nije reagirala, ako itko zaslužuje prst dolje to su oni!

  2. mrnjau napisao:

   Jahanje na tuđim zaslugama je svojstveno upravo gradonačelniku i u tome se prilično usavršio a ne Suzani.Koliko je meni poznato ona se od kad za nju znam javno i glasno zalaže i zagovara.Sada je vijećnica u gradu i misli ti što želiš ali bila bi totalna sramota da od 15 vijećnika i vijećnica nitko ni ne zucne o ovom velikom problemu i kosturima koji će nadam se poispadati iz ormara.Zato joj skidam kapu,kao i inicijativi jer da njih nema ovaj bi događaj već bio ispod PR tepiha onih koji su odgovorni za ovo što se dešava. Ovo je tema vrijedna milijune kuna poreznih obveznika i oni imaju pravo da doznaju punu informaciju o svemu što se dešavalo s “projektom Lakota”,kako su mu tepali oni koji danas šute kao zaliveni.

  3. zausluga napisao:

   ja dajen prst gore za ovo pismo i sve ča nutra piše, ja bin bi jjoš tri put gori i ne vidim na čijiin zaslugama ona jaše i koje su to zasluge jer hi baš i ne vidin…

   1. Anonimno napisao:

    Jer kolutam ocima na takve fore, dan pred vijece da si podigne rejting. Jer su vec tjedan dana medije po cijeloj hr izvjestavali i prenosili izjavu i materijale od Nas potok, jer su oni i pisali prijave i i upite nadleznima, jer su vrsili pritisak i bad zato tema nije prosla ispod radara. Jel uvazena vijecnica pisala prijavu? Slala naokolo vijest o tome? Kako je doprinjela da tema bude toliko aktualna da nadlezne dovede u situaciju da ce sve teze sakrit nemar? Cekala je da Nas potok sve to odradi i onda prepisala uz uljepdavsnje i patetiku. Zato joj je tesko vjerovst i zato nema potporu u ovom gradu, a da nije isla na listu sdp-a ne bi ni bila tu di je. Mislim da nije autenticna i da previse kalkulira, a to je sve ono cega imamo na pretek ionako.

    1. Anonimno napisao:

     sama GI NP stalno ponavlja da nemaju nikakve ovlasti da naprave više nego bilo koji građanin, i to ča su napravili je njihov maksimum

     ona ima bolju mogućnost, i to dela – pokreće priču na Vijeću, ča njoj znači jedna jama u Lakoti uza sve ono ostalo ča toliko dela kao obična vijećnica, a dela više nego nekoliko stalno zaposlenih u gradu

     i čemu to preispitanje ki je prvi – ki je više – ki je bolje, jebite se s tin preuzimanjima zasluga i analizom ča je bilo kad, to je nebitno

     SKUPA napravite SINERGIJU i tako RIJEŠITE problem, jer to je valjda svima najvažnije, a ne faking zasluge

    2. suzi jašić napisao:

     Anonimno koji koluta očima, prozivaš me pa da ti odgovorim.

     Naravno da sam s pismom išla dan prije sjednice Vijeća, pa cilj mi je bio da ta tema dođe na dnevni red sjednice (kao što tražim na kraju pisma), a procijenila sam da će se to dogoditi ako idem s javnim apelom, a ne prijedlogom na samoj sjednici koji ne bi prošao (ja sam manjina). Ovako su razmislili i pripremili se i onda na sjednici Vijeća sami predložili da to uđe na dnevni red. I dobili smo drugu točku na kojoj smo raspravljali o Lakoti, predložim da pogledaš snimku sjednice. Doduše, glasala sam protiv da to bude druga točka (prije pitanja vijećnika i vijećnica) iako sam nakon par minuta to zažalila, jer mislim da je ful ok da je to bila druga točka. Griješimo svi.

     Rejting :) zaboli me za rejting.
     To “zaboli” i sad, i prije, i u budućnosti je ono ča mi daje prednost u odnosu na one kojima je do toga jako stalo.
     Volim politiku i društvenu promjenu i jako sam tome predana. Dok sam u Vijeću, delat ću najbolje kako znam i umijem. Mogu, a i ne moram više nikad biti izabrana ni u koje tijelo, ali ću si, kad završim, moći pogledati u oči i reći – dala si najbolje od sebe, možda to nekom nije bilo dovoljno, ali nisam mogla više. Kako si u oči mogu pogledati danas nakon preko 20 godina političkog aktivizma, tako ću nadam se moći i u budućnosti.

     Vidim da si uzrujan/a, možda si iz GI Naš Potok, a možda tek provokator/ica. Ali ako si ovo prvo, vrijedi napisati još koju riječ.
     Da Naš Potok ne postoji, prošlog bih petka bila sazvala sastanak zainteresiranih građana i oformila grupu koja bi tražila isto ovo ča san tražila u pismu. Informacije, odgovornost, javnost. Ali nisam jer ne želim ulaziti u područje Našeg Potoka, inicijative koju cijenim od nastanka i u kojoj se nalazi mnogo mojih prijatelja i poznanika.

     Uz sav trud ne vidim gdje si u mom apelu vidio/vidjela ovo “Cekala je da Nas potok sve to odradi i onda prepisala uz uljepdavsnje i patetiku.”

     Još da dodam, pogledajte si snimku ljudi, u prvih sat i pol govorilo se isključivo o Lakoti, Jami i otpadu, tri teme koje će bit aktualne i sljedeći mjesec.

     I hvala vama koji ste me podržali. Dobar je osjećaj kad nakon puno rada i truda dobiješ pohvalu za rad, malo napuni za dalje, iako (samo)propitivanje ostaje. Jer jedan čovjek može puno, ali više njih može brdo više.

  4. Anonimno napisao:

   “jahat na tuđim zaslugama, tako da Suzana prst dole”

   *******

   Suzi je ostala zadnja i jedina koja se za bilo ča aktivno i javno bori i trudi! želiš joj ubit i ono malo preostale volje da to dela? ki drugi to dela bolje od nje? ki drugi dela BILO ČA kao ona???

   sran me kad vidin da kretenski sugrađani ne cijene trud ovakvih kao ča je Suzi

   1. Franjo G. napisao:

    Jedna od najosnovnijih zadaća svakog vijećnika ili zastupnika je svekolika i svakodnevna borba za boljitak svih građana u sredini iz koje dolazi.
    Ako barem malo pratiote rad gradskog vijeća pazina vidjet ćete da se S. Jašić upravo tako ponaša. Na svaku sjednicu dolazi pripremljena, rasprave su joj odmjerene, prijedlozi konkretni i argumentirani i što je najvažnije od općeg su društvenog interesa.
    Svi koji misle suprotno ili ne prate rad gradskog vijeća ili ne poznaju funkciju gradskog vijećnika ili moguće oboje.
    Do kada će Suzi imat želju i volju to tako radit drugo je pitanje. 254 kn vijećničke naknade ( po sjednici, dakle cca jednom u tri mjeseca) može zaraditi kao i većina drugih vijećnika u povijesti ovog Grada bez da pročita materijale za sjednicu ili ne daj bože sudjeluje u raspravi.
    Suzi to tako ne radi, iz njenih je istupa vidljivo da proučava materijale, prikuplja informacije i priprema se za sudjelovanje u radu Vijeća. Za tako nešto potrebno Vam je minimum 10 sati efektivnog rada po sjednici i to onda kada materiju prilično dobro poznajete, ako ne onda je to puno puno duže.
    Zbog čega mislite da je nekakva prednost biti Gradski vijećnik? Zbog čega bi Suzi trebala “jahati na tuđim valovima”? Zbog čega joj treba osobna promidžba?
    Uvjeren sam da griješe svi oni koji tako misle, ali ne krivim ih jer biti Vijećnik i ponašati se kao Suzi je vrlo zahtjevno i prava rijetkost.
    Prema tome, premda smo politički dijametralno suprotnih stavova, pa i svjetonadzora oba palca gore za rad Suzane Jašić u Gradskom vijeću, općenito kao i u ovoj inicijativi.

    U konkretnom slučaju cilj G.I. “Naš potok i Suzi je zapravo isti i nebitno je tko je prvi ukazao na problem. Kako spriječiti daljnju eskalaciju događanja ublažiti i smanjiti nastalu štetu, te kako spriječiti daljnje štetne posljedice zajedničko je pitanje svih onih koji vole ovaj grad, i pazinski potok.
    Odgovornost za to leži na Gradskoj upravi, Uslugi i Hrvatskim vodama, ako to sami ne čin onda ih mi građani moramo natjerati.
    Problem je tu, zahtjevan je i složen, ali ne i nerješiv. Šteta je već nastala ali se može popraviti i što je najvažnije mogu se spriječiti daljnje štetne posljedice. Ulazimo u ljetno razdoblje, kiše će prestati, Drazejska bujica će privremeno prestati teći i imamo puna 3 do 4 mjeseca da se problem riješi. Ovakvo stanje ne smije dočekati jesenske kiše. Dakle akcija odmah i zato Suzi guraj dalje sa ovime, zatraži od svih vijećnika da ti se pridruže, pozovi tribinu građana, okrugli stol, ako treba i javni prosvjed.
    Ne obaziri se previše na dežurne kritičare.

    1. Anonimno napisao:

     Molim administratore ipazina da se drže svojih pravila komentiranja, u ovom slučaju naročito pravila:
     – komentari se moraju držati teme članka, komentari koji nemaju veze s temom ne moraju biti odobreni

    2. Anonimno napisao:

     “Svi koji misle suprotno ili ne prate rad gradskog vijeća ili ne poznaju funkciju gradskog vijećnika ili moguće oboje.”
     Po tome svi moramo misliti isto i klanjati se liku i djelu Suzane Jašić?

    3. Anonimno napisao:

     Mnogo je izvjesnije da vas pokušavaju destabilizirati volonteri IDS-a ili provokatori, a vi im Suzana dajete upravo to što žele. Prozivate, iako pod navodno, nekog iz inicijative. Dojma sam da baš to žele. Najviše koristi od vaših sukobljavanja imaju svi oni kojima ste trn u oku i vi ali i oni. Vi, kao i inicijativa Nas potok ste neki od razloga zašto je još uvijek legitimno reći da svi nisu dignuli ruke za IDS, ali i ruke OD Pazina. Žalosti me vidjeti da javnosti dajete predstavu takvog sadržaja. Od inicijative nismo službeno vidjeli nikakve sumnje na vaš rad ili reagiranje na apel, u negativnom kontekstu. To pohvaljujem, a pohvaljujem i jasan i konkretan način kojim obavještavaju javnost. Iste pohvale upućujem na vaš račun, Suzana.

    4. Anonimno napisao:

     Ispada da je jedino Suzana Jašić aktivna vijećnica i da jedino ona nešto radi. Tako to izgleda jer jedino ona konstantno u medijima (čitaj ipazin) objavljuje komentare, apele i slično.
     To što drugi ne govore o tome što su napravili i ne postavljaju apele i pitanja javno (čitaj: na ipazinu) ne znači da ne rade, ne znači da se ne pripremaju i ne znači da nisu aktivni.

    5. Anonimno napisao:

     ne ispada, nego tako i je

 8. Anonimno napisao:

  Apel:

  Na području odlagališta nije smjelo biti ljudi jer je odlagalište ograđjeno i pristup je zabranjen. Stradati su mogli samo oni koji ne poštuju tu zabranu, što znači na vlastitu odgovornost.

  Zar uistinu mislite da bi itko tko je znao da je moguće urušavanje tunela, to tajio i riskirao ovoliki problem, štetu itd.

  Ukoliko postoji bilo kakvih elemenata za utvrđivanja odgovornosti i krivice, za pretpostaviti je da će same institucije reagirati, s ili bez prijava, zar ne?

  Na kraju krajeva kad se spominju generacije, Pazinjani itd., pa zar su oni iz gradske uprave i gradskih firmi iz nekog drugog grada,
  i oni su, kao i njihova djeca iz Pazina i Pazinštine, šetaju oko Lakokte, kupaju na potoku itd., a vi i dalje mislite da je netko znao da će doći do urušavanja i da je o tome šutio?

  1. Franjo G. napisao:

   Anonimno, zasigurno si prilično dobro informiran i odlično glumiš. Znaš vrlo vjerojatno sve detalje i stoga tako zdušna obrana. Ako pak nisi pogledaj snimku sa jučerašnje sjednice gradskog vijeća i vidjet ćeš da se o tome šuška još od 25.03.2018.. Ako se ne varam rupa se je otvorila 31. 05. 2018. Traka za obilježavanje oko same rupe stavljena je ( u što sam siguran) tek sljedeći dan, a građani su šetali oko rupe (naravno na svoju odgovornost).
   Naš Pazin je ipak mala sredina i sve se zna tako da iznenađenja nema.
   O aktivnosti ili pasivnosti vijećnika nabolje govore snimke sa sjednica GV i rezultati, bilo pozitivni bilo negativni, najbolje ćeš to uočiti kada dobiješ račun za zbrinjavanje otpada. Suzana je neopravdano napadnuta na ovom portalu u kontekstu Lakote pa u tom kontekstu zaslužuje i istinu o svom radu.
   Obzirom da se nisi spreman suočiti sa činjenicama i pravom istinom nemam volje za daljnjim komentarima.
   I daj nas molim te prosvjetli pa nam nam navedi neke od ozbiljnijih aktivnosti važnih za građane ostalih gradskih vijećnika, nrp. predsjednika vijeća.
   Kako reagiraju instituacije ( kako ih ti nazivaš) vidimo na primjeru “Ekooperative”, pročistača, Pasaja i brojnih drugih.

  2. Franjo G. napisao:

   Eto anonimno u 23 minuti snimke jučerašnje sjednice GV Predsjednik uprave Usluge D. Šipraka potvrđuje da su 7 -10 dana nakon 15.04. 2018. ( dakle između 22. i 25.04.) ili ti preko mjeseca dana prije otvaranja rupetine utvrdili “napuknuće” tunela Drazejske bujice. Ako ništa prije onda je to alarm za uzbunu i hitno djelovanje.
   Kada je javnost to saznala ?

  3. Opcaopasnost napisao:

   Ne da mislimo nego je tako. Ogradjeno je tek u petak. A znali su prije.

 9. Anonimno napisao:

  Oni odgovorni iz gradske uprave većinom nisu iz Pazina i upitno je uopće da li su odrasli u gradu ili u nekoj seoskoj sredini gdje je privatno domaćinstvo njegove/njene obitelji naslonjeno na susjedovo. I u selu svaki kroji svoju “pravdu”. Tu ne pomaže ni školska sprema, ni diploma. Došli su po nekom ključu na rukovodeća mjesta u našem gradu. Nisu potomci naših generacija, oni nisu odrasli u Pazinu i ne poznaju grad. Ne znaju što su i kako planirale i radile prethodne pazinske generacije.
  Na 12. sjednici Gradskog vijeća je spomenuto da su uočeni tragovi bijele vode u Potoku još prošle godine (2017.) i da je to prijavljeno nadležnim službama. Medjutim, nitko ništa nije poduzeo sve do otvaranja kratera. A i tada su još par dana odugovlačili sa mjerama u slučaju ugroze, očito ne znajući što poduzeti i možda promišljajući kako da to sve skupa prikriju pred javnošću.

  1. Anonimno napisao:

   Predlažem da svima iz tih seoskih sredina onda Grad ne naplaćuje poreze i prireze i ostala davanja s obzirom da su to po Vašem građani/ljudi drugog reda. Svakako bi gradonačelnik i svi vijćnici trebali biti iz grada, po mogućnosti da žive u krugu 100m od trga.
   Na snimci se vidi da uvažena vijećnica Jašić govori kako za bijelu vodu iz tunela zna već godinu dana, pitam se da li je isto prijavila nadležnima tj. inspektoratu?

 10. Anonimno napisao:

  Apeliram da nam gospodin gradonačelnik grada Pazina pošalje poruku na ovu temu.
  Lakota je dio zaštićenog objekta prirode – kanjona Pazinske jame. Početni dio Lakote ispod ceste je nazivan Mala jama. Bila je to vertikala visine 30-tak metara i specifične konfiguracije. U vrijeme kiša je vodopad bio atrakcija.
  Možete li nam molim pojasniti zašto je na zaštićenom objektu prirode i u zoni vodozaštite i unutar gradskog područja urađjeno ovo o čemu komentiramo ovdje i ovo što nam se sada dešava ?
  Da li je dozvole za uradjeno potpisivao neki gradski službenik ? Politička i stručna odgovornost postoji.
  Tko će ili je netko već proslijedio prijave nadležnim državnim službama !

 11. Anonimno napisao:

  Apeliram na odgovoru:
  Da li je proglašena elementarna ili neka dugi profil nesreće ? Da li je aktiviran Krizni štab grada Pazina ? Da li je Civilna zaštita aktivirana ? Da li su vatrogasci aktivirani ?
  Iz stanja na vodotoku od Pazinskog krova prema Jami je vidljivo da je ugrožena flora i fauna ! Pojedini građjani-volonteri spašavaju i iznose ribe, rakove i drugo iz tog dijela “bijele” vode !
  Da li će biti proglašeno izvanredno stanje na tom dijelu potoka i temeljem toga biti poduzete aktivnosti institucija koje su obavezne na neposrednoj zaštiti.

  1. Anonimno napisao:

   daj ne gnjavi s tin dok traje nogomentno prvenstvo, kega briga za to…

 12. APEL napisao:

  Apel: Molit ću lijepo, odgovorite nam zašto na pazinskom trgu nije postavljeno veliko platno i potrebna oprema za kvalitetan prijenos utakmica, sjedalice, zastave i drugi rekviziti u ponudi sitnih trgovaca da se može kvalitetno navijati… Ili mi nismo Hrvatska ? Dotle se neki (Šipraka&Co) uslikavaju usred Moskve…

  1. patliđan napisao:

   zasto bi? znas koliko bi smeca nastalo…pa onda bi nan računi bili 10erostruko veci….

  2. Anonimno napisao:

   Niki ne brani da neki to organizira sam kao privatnu inicijativu. Npr. ti.

   A da Grad to napravi, onda bi brdo ljudi prigovaralo za troškove na gluposti dok je gradski budžet u minusu.

  3. Anonimno napisao:

   Jano dela to, di je problem?

  4. Anonimno napisao:

   ja san protiv

  5. sama napisao:

   Slažem se ča se tiče gledanja tekme.
   A ča se tiče drugog dijela, otvori sliku i pogledaj dobro…FAVORIT reklamu ;) to ča se neki po društvenim mrežama tagira bilo di u svijetu, ne znači da tamo i je

 13. Anonimno napisao:

  Najbolje to organizirati na Lakoti, mjesta ima za sve, pa i za smece.

 14. Anonimno napisao:

  Apeliramo, vratimo se temi. Nisam vidio komentar gradonačelnika. Da li je objavljeno negdje drugdje ?

  1. Anonimno napisao:

   Gradonačelnik više ni ne čita komentare na iPazinu, a kamoli da odgovara na njih, pa još i tuka.

 15. Anonimno napisao:

  Godišnji odmori su prošlost, rujan je na pragu, svi su svojim radnim mjestima ili bi trebali biti.
  Lakota je opet procurila u bijeloj boji. Nešto se radilo, ali prolazniku nije vidljivo što se to činilo i učinilo? Gradonačelnik se još nije oglasio. A vjerojatno ni neće, jer ima važnijih obaveza od ekozaštite. Pa rujanske svečanosti su na pragu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.