Apel trgovcima i roditeljima: Petarde nisu igračke

PetardeApel trgovcima te posebno roditeljima na trezveno razmišljanje o opasnostima upotrebe pirotehničkih sredstava upućen je jučer na sjednici gradskog povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih. Istaknuta je potreba da se na školskim roditeljskim sastancima osvijesti opasnost od petardi te da se uputi poruka da to nisu igračke, rekla je državna inspektorica Lorena Milevoj, koja je u ovo blagdansko vrijeme najavila pojačane kontrole prodaje duhana, alkohola te pirotehničkih sredstava maloljetnim osobama.
Dorijano Gregorović iz pazinske policijske postaje rekao je da će biti pojačane patrole na mjestima na kojima se učenici duže zadržavaju – oko škola, autobusne i željezničke postaje. Izrazio je zadovoljstvo što u prošloj i tekućoj godini nije zabilježeno ni jedno ozljeđivanje pirotehničkim sredstvima.
O realizaciji preventivnih programa u protekloj i tekućoj školskoj godini govorile su Željka Vujnović Sirotić za OŠ Vladimira Nazora, Loreta Rabar za Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile i Zvjezdana Bertetić za Pazinski kolegij. Pohvalivši održavanje projektnih dana u školama učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Nina Lanča poželjela je što više takvih aktivnosti. Posebno je pohvaljen prevencijski projekt »Jabuka« udruge »Veliki mali čovjek« koji su s učenicima četvrtih razreda tijekom studenog i prosinca proveli socijalni radnik Anton Finderle, psiholog Toni Erdfeld te studentica pedagogije Doris Velan, koji su uz Erdfelda osmislile psihologinje Klara Galant i Alenka Krivičić, te je Gradskom poglavarstvu preporučen njegov nastavak. Predsjednik povjerenstva Renato Kalac dotaknuo se problema nedostatka izlaza za nuždu u ugostiteljskim objektima u kojima se okuplja velik broj gostiju (primjerice diskoklubovima).

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.