Aprilili

Prvi travnja u mnogim se zemljama obilježava zbijanjem šala. U Britaniji je poznat kao April Fools Day, a vjeruje se da potječe od drevnog obilježavanja početka godine koje je počinjalo 25. ožujka i završavalo 2. travnja.

Predstavljamo vam deset aktualnih bizarnih ali istinitih priča koje se danas mogu pročitati u otočkim medijima.

1. U krematoriju Southamptona od danas se pogrebi mogu pratiti preko interneta.

2. Jedna kornjača u Kini postala je ovisna o nikotinu. Nesretna životinja navukla se na drogu skupljajući čikove iz dvorišta svojeg vlasnika.

3. Časopis Time piše kako je menopauza rezultat vjekovne borbe između majki i svekrva. Prije 50.000 do 30.000 godina u obitelji se odvijalo natjecanje za hranu u kojem su obično pobjeđivale mlađe žene koje su hranile svoje potomstvo. Rezultat toga bio je gubitak sposobnosti začeća kod starijih žena.

4. U Velikoj Britaniji u prodaju je puštena injekcija koja povećava površinu misteriozne točke G kod žena i omogućuje jači doživljaj orgazma. Cijena je 800 funti.

5. U Velikoj Britaniji škole će morati povećati stolove i stolice jer djeca iz godine u godinu postaju sve veća i deblja. Mali Britanci danas su u prosjeku 1 cm viši nego prije 10 godina.

6. Vjetroturbine koje britanski stručnjaci izgrade bilo gdje u svijetu, zahvaljujući kontroverznom zakonu, računat će se Velikoj Britaniji u obnovljive izvore energije.

7. Iz Sjedinjenih Država u Ujedinjeno Kraljevstvo stiže zubar Steve Heward kako bi pokrenuo posao tetoviranja zubi.

8. Tradicionalna kineska borilačka vještina T’ai Chi može pomoći u snižavanju razina šećera u krvi i liječenju dijabetesa.

9. Lopov je iz akvarija u Norveškoj ukrao krokodila dugog 60-ak cm i išetao bez problema.

10. Gostima u pubovima zabranjeno je da konobarice nazivaju „ljubavi“.

Jutarnji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.